U susret Vaskrsu - SARCA CERAMICS: Sublimacija ljubavi prema stvaranju i strasti prema materijalima

28. April 2021
Foto: Sara Aleksić u ateljeu Sarca Ceramics
Foto: Sara Aleksić u ateljeu Sarca Ceramics

Sarca Ceramics predstavlja ljubav prema stvaranju i strast prema materijalima. Posvećeni smo prilagođavanju tradicionalnih & savremenih metoda, sa ciljem uspostavljanja vanvremenskog kvaliteta i lepote.

Naše stvaranje se zasniva na kontinuiranom odnosu između dizajna i ručnograda, koji se neprestano razvija u keramiku bogatu oblicima, teksturama i bojama. Verujemo da je svaki susret sa našim rukotvorinama jedinstveno iskustvo, jer je svaka od njih priča za sebe.

Tokom srednjoškolskih studija u Luganu, Švajcarskoj imam predmet  “keramika”. Zvučalo je zanimljivo, i nisu bili brojevi umešani. Malo je reći da je to za mene postala ljubav. U tom periodu, to je bio životni stil. Od odlaska na festivale, do izlaganja pažljivo, ručno pravljenih komada, do nagrada koje sam sa osmehom kupila...keramika je postala sastavni deo moje svakodnevnice. I bila je svuda oko mene.

Kao student enterijera na Marangoni institutu u Londonu, ponovo sam se, na mnogo elegantni način, približila svom hobiju. Fusija enterijera & ljubav prema keramici me inspirisala da napravim svoju radionicu u kojoj je kreiranje funkcionalne umetnosti svakodnevnica.

_MG_1115.jpg

Sara i ja delimo istu viziju. Ja sam Boba Pačanin, rođena sam 1982. godine u Beogradu. Završila školu za dizajn, upisujem i diplomiram na Fakultetu primenjenih umetnosti- odsek keramika, u Beogradu. Član sam ULPDS-a , do sada sam imala dve samostalne izložbe, i učestvovala na preko 30 kolektivnih izložbi. Od 2007. se intenzivno bavim unikatnom i posudnom keramikom.

 

 

 

 

E A S T E R C O L L E C T I O N by @ sarcaceramics

 

 

 

Kompletnu ponudu možete pogledati OVDE

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...