Turizam - jedan od fokusa online konferencije o ženskom inovativnom preduzetništvu „WOMEN’S INNOVATION DAY“

05. October 2020
Ilustracija, foto: Unsplash
Ilustracija, foto: Unsplash

Konferencija o ženskom inovativnom preduzetništvu „Women’s Innovation day“, održaće se 29. oktobra 2020, u organizaciji Centra za tranziciju i ljudska prava „Spektar“, a u saradnji sa Ministarstvom za inovacije i tehnološki razvoj.

Zbog aktuelne zdravstvene situacije biće to online konferencija koja će okupiti preduzetnice, predstavnice udruženja i preduzetničkih asocijacija, nezaposlene žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje zainteresovane da pokrenu sopstveni posao, IT i marketing eksperte i sve ostale koji su motivisani za inovativne koncepte i strategije poslovanja.

Učesnici ovogodišnje konferencije govoriće o inovativnim rešenjima u poslovanju, posebno u vreme krize izazvane pandemijom virusa Covid–19, kao i o novim  idejama za uspešno poslovanje, primeni  novih  tehnologija i kanala komunikacije, kao i o savremenom marketingu.

Posebna pažnja biće posvećena inovacijama u turističkoj industriji, koja je jedna od pandemijom najviše pogođenih oblasti svetske i srpske privrede.


Inače, ciljevi ovogodišnje online konferencije „Women’s Innovation day“ su, pre svega, promocija i popularizacija inovacija i posebno ženskog inovativnog preduzetništva; podizanje svesti privrednih subjekata u Srbiji, posebno onih čiji su vlasnici žene, da prepoznaju i prihvate inovacije kao osnov savremenog poslovanja; ekonomsko osnaživanje i podsticanje žena da se bave preduzetništvom ili da unaprede svoj biznis kroz inovativan koncept i prihvatanje novih ideja, kao i doprinos sveukupnom razvoju srpske privrede i lokalnih zajednica.

Projekat „Women’s Innovation day“ deo je opštih stremljenja ka unapređenju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u Srbiji, kroz umrežavanje postojećih privrednih subjekata koje su osnovale ili vode žene, kao i razmenu iskustava između uspešnih preduzetnica i onih koje žele ili nameravaju da pokrenu sopstveni posao.

Svi zainteresovani moći će da prate konferenciju i aktivno učestvuju u njoj putem linka na sajtu konferencije ili preko live streama na youtube kanalu Centra Spektar.  Za sve dodatne informacije: spektarcentar@gmail.com
 
 

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...