Turistički Svet na nesvakidašnjem takmičenju za novinare u Novom Vinodolskom

21. June 2019
Turistički Svet na nesvakidašnjem takmičenju za novinare u Novom Vinodolskom

  Tročlana ekipa koja je predstavljala “Turistički svet” na nedavnoj manifestaciji “Primorski ražanj” u Novom Vinodolskom, osvojila je zlatnu sredinu – osmo mesto od ukupno 17 takmičara. Nije loše za prvi put. A još su bolje prošle kolege sa RTS-a, kojima je pripalo čak – drugo mesto. Čestitamo!

Bila je to zaista divna i nesvakidašnja fešta, zapravo “Otvoreni Kup Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom - za novinare”. Organizacije se prihvatila Turistička zajednica grada Novi Vinodolski, a zlatni sponzor bila je vinarija “Pavlomir”. Iako je ovaj Kup bio internog karaktera, ljubazno su pozvali kolege iz Beograda koje su tri puna dana obasipali pravim komšijskim gostoprimstvom.

Nije bilo lako četiri puna sata okretati jagnje na ražnju, ručno dakako, dok odozgo nemilosrdno tuče “zvezda”, a sa obe strane jara treperi i prlji noge. Ali, atmosfera koju je sve vreme uveseljavala klapa “Tramuntana”, majstori kuhinja koji su sa strane spravljali razne specije od jagnjetine, kao i narod koji se okupio da na licu mesta pazari satarom nacepkane porcije vrućeg pečenja – sve je to uticalo da se ovaj težak posao lakše podnese. A naročito duhoviti kolega Vlada Jurić, sportski novinar Radio Rijeke, čiji glas se malo-malo čuo sa mikrofona.

-Dragi prijatelji, natjecanje je gotovo, svi su janjci ocijenjeni, čekamo samo depešu iz Brisela, mora to sve Angela Merkel da verificira…ona zna šta je dobra janjetina, zvaćemo je iduće godine ovde kod nas da bude član žirija…

Angela je potpisala da su Slovenci najbolji, pa RTS, pa…Uzvici, čestitke, pehari, medalje, poljupci, rastanci…Do iduće godine, vele da će sigurno opet biti i da će nas opet zvati. Jedva čekamo.

R.T.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...