Turistički Svet dobitnik nagrade Montenegro Wellness & Spa Award 2017

27. October 2017
Turistički Svet dobitnik nagrade Montenegro Wellness & Spa Award 2017

U organizaciji Medical Spa Asocijacije Crne Gore i Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore u hotelu Splendid u Bečićima održana je 6. međunarodna konferencija pod nazivom "Zdravstveni turizam  - perspektive i granice". Sastavni deo konferencije bila je i dodela godišnjih nagrada ove asocijacije i Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore najuspešnijima u 2017. godini. Ove godine nagrada "Montenegro Spa & Wellness Award 2017" za promociju zdravstvenog, wellness & spa turizma pripala je časopisu "Turistički Svet", a Peđa Filipović proglašen je za prvog wellness ambasadora Crne Gore.

Na ovoj uglednoj konferenciji, svojim zanimljivim radovima na temu savremenih wellness i spa koncepata, edukacije kadrova, kineske tradicionalne medicine, prirodnih faktora u prevenciji i rehabilitaciji, šumskih kupatila, sertifikaciji i akreditaciji, medicinskom wellness-u, EU projektima vezanim za razvoj zdravstvenog turizma itd., predstavili su se brojni autori, među kojima su dr Miljenko Bura (Hrvatska), Peđa Filipović, dr Gorana Isailović i dr Ana Žikić (Srbija), prof. dr Bistra Dimitrova (Bugarska), dr sci Marina Delić, dr Miloš Lukić, mr sci dr dušan Nenezić (Crna Gora) i drugi.

Okupiti najbolje domaće i strane stručnjake - teoretičare i operativce bio je i cilj konferencije, koja je prema rečima Vasilija Vlatka Stijepovića, direktora Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore, ispunila očekivanja organizatora, jer je donela mnogo zanimljivih priloga, novih ideja, otvorila brojna pitanja vezana za zdravstveni turizam i nedvosmisleno potvrdila, prvo, da Crna Gora ima izuzetan potencijal za medicinski i zdravstveni turizam i, drugo, da je izvorište budućnosti turizma generalno u ove dve najbrže rastuće i najperspektivnije grane turizma.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....