Sveže na stolu uz Agrilution i Miele: Vertikalne bašte u vašoj kuhinji

26. December 2019
Plantcube isporučuje sveže ubrane bebi salate, začine i mikrozeleniš pravo u kuhinju. Trenutno, postoji 25 vrsta koje mogu da se izaberu, svaka bogata aromom i hranljivim materijama – i bez pesticida i ambijentalnih zagađenja. (Fotografija: Agrilution)
Plantcube isporučuje sveže ubrane bebi salate, začine i mikrozeleniš pravo u kuhinju. Trenutno, postoji 25 vrsta koje mogu da se izaberu, svaka bogata aromom i hranljivim materijama – i bez pesticida i ambijentalnih zagađenja. (Fotografija: Agrilution)

Vertikalna poljoprivreda je pojam koji koriste futurolozi kako bi označili staklenike u više nivoa koji pružaju lokalni prinos svežeg povrća koji štedi prostor, na primer u urbanim zonama. Pomoću Plantcube-a iz kompanije Agrilution, ovaj revolucionarni koncept pronalazi put do privatnih domaćinstava. Potpuno automatizovane, vertikalne farme malih razmera koje nisu veće od standardnog frižidera, pružaju savršene uslove za rast u kombinaciji sa minimalnim naporom – i vrhunac su dizajna u svakoj kuhinji ili dnevnoj sobi. Uz koncept kompanije Agrilution, Miele dodatno proširuje svoju ekspertizu u polju raznolikosti zadovoljstva i zdravog života.

Uz proleće u kuhinji tokom cele godine, iznikle bebi salate i začini prikazuju se estetski, stvarajući neopisive aromatične i hranljive sastojke: To čini Plantcube-ove kompanije Agrilution revolucionarnim na tržištu. U suštini, oni nude samoodrživi ekosistem sa jednostavnim oblogama podmetača za seme, regulisanim osvetljenjem i kontrolisanom mikroklimom, kao i automatizovanim zalivanjem. Rezultat toga je da Plantcube-ovi praktično kontrolišu same sebe. Ubrano povrće nema pesticida niti drugih zagađivača. Sistem kontroliše AgrilutionCloud. Aplikacija prilagođena korisnicima pruža uvid u proces rasta, kao i instrukcije u vezi sa održavanjem i žetvom.

Podmetači za seme koji su bezbedni za ishranu napravljeni su u potpunosti od rafinisanih otpadnih tkanina. Kada se ubace, sve što preostaje je da se dopunjava voda svakih nekoliko nedelja – sve ostalo je potpuno automatizovano. (Fotografija: Agrilution/Stefan Randlkofer).

- Sve veći broj ljudi živi u urbanom okruženju, koji pak teže da žive odgovorno i da ustanove sopstvenu slobodu. A naš Plantcube donosi svežije salate, začine i mikrozeleniše direktno na vaš sto2. Mikrozeleniš je zajednički termin za sadnice koje mogu da se uberu za samo nekoliko dana i koje daju bogat ukus i hranljive materije. Trenutno, Agrilution nudi lepezu od 25 različitih tipova bebi salata, začina i mikrozeleniša, uključujući i manje poznate sorte kao što je crveni pak choi ili wasabina slačica. Prvi usev može da se požanje između jedne i tri nedelje nakon pokretanja Plantcube-a. Nakon toga, žetva je moguća na dnevnom nivou - kaže Maksimilijan Lesl, koji je osnovao Agrilution zajedno sa svojim partnerom Filipom Vagnerom.

Koriste se samo regulisane i genetički nemodifikovane sadnice. Podmetači za seme koji su bezbedni za ishranu, koje u Minhenu proizvodi Agrilution, napravljeni su u potpunosti od rafinisanih otpadnih tkanina. Dok jedna glavica salate uzgajana u polju zahteva do 120 litara vode da bi porasla, ista količina vode dovoljna je da napaja kompletan Plantcube punih godinu dana. Plantcube-ovi su dostupni na tržištu od marta 2019. godine.
 

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....