Svetski spektakl: Američki balet 22. maja u Beogradu

14. March 2018
Svetski spektakl: Američki balet 22. maja u Beogradu

Povodom svetske turneje, američki „Ballet Magnificat!“ po četvrti put dolazi u našu zemlju gde će na velikoj sceni Doma omladine Beograda 22. maja izvesti predstavu „Skriveno mesto“.

Celokupno gostovanje biće humanitarnog karaktera, kao obostrana želja organizatora i kao ponos zbog prošlogodišnjih nastupa kada su prikupljena znatna novčana sredstva za pomoć deci bez roditelja, deci na transplantaciji bubrega i Centru za gluve i nagluve u Nišu. Ove godine prihod od karata doniraće se Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba opšitine Pančevo.

Američka baletska trupa „Ballet Magnificat!“ donosi nam spektakl svetskih razmera, u režiji i izvedbi izuzetnih profesionalaca. Celokupan nastup, u trajanju od dva sata, biće inspirisan istinitom istorijskom pričom iz Drugog svetskog rata, po knjizi „Skriveno mesto“ autorke Kori Ten Bum.

Trupa od 18 balerina i baletana ispričaće nam životnu priču dve sestre, Kori i Betsi, koje se hrabro suprotstavljaju zlu koje preovladava u njihovom svetu. Radnja je smeštena u Holandiji i Nemačkoj 1940. godine kada nacisti vrebaju ulicama, i kada sestre koje su nudile spas u svom skrivenom utočistu, bivaju deportovane u  Rejvensbruk, ozloglašeni koncentracioni logor. U logoru doživljavaju ekstremnu glad, težak rad i ponižavajuće uslove života. Na žalost, Betsi umire usled okrutnosti „Gosođice Zmije“, a Kori hrabro dočekuje Savezničko oslobađanje Evrope i postaje međunarodno priznati mirovni aktivista.

Nakon završetka jedne mirovne konferencije 1967. Kori se susreće licem u lice sa osobom odgovornom za smrt njene sestre. Da li može da joj oprosti, da zagrli svog bivšeg neprijatelja, i da li „Gospođica Zmija“ može da oseti oprost, pokajanje... saznaćemo u specijalnoj baletskoj izvedbi 22. maja.

Ballet Magnificat turneja u Srbiji je pod organizacijom EUS Srbije, Udruženja Krugovi umetnosti, PEUS-a i Centra Zvezde.

- Zahvaljujemo se na podršci i učešću Grada Beograda i Doma omladine Beograda, kao i Eventima gde ćete od aprila moći da obezbedite Vaše karte po ceni od 500 dinara - poručuju organizatori.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....