Svetski dan sladoleda: Slatko druženje uz NURDOR

10. July 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

U nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan sladoleda 19. jula 2020. godine , organizovana je humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR“. Svi zainteresovani su pozvani da podrže akciju i pomognu u sprovođenju projekta nova Roditeljska kuća ‒ dovoljno je da posete objekte koji učestvuju i naruče omiljenu poslasticu ili virtuelnim putem učestvuju u akciji putem društvene mreže Instagram.

Učesnici koji zabeleže slike omiljenih poslastica koristeći haštagove #slatkodruženje #smsna1150 i pošalju sms poruku sadržine 1 na broj 1150, pomažu u prikupljanju preostalog dela sredstava neophodnog za završetak projketa nova Roditeljska kuća.

Nova Roditeljska kuća u Beogradu je projekat od nacionalnog značaja, koji će omogućiti da svako dete obolelo od maligne bolesti koje se leči u Beogradu, a dolazi iz udaljenih mesta u Srbiji, zajedno sa roditeljem ima obezbeđen potpuno besplatan smeštaj, svakodnevni prevoz na terapije i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku za sve vreme trajanja lečenja. U Srbiji u proseku godišnje ima 350 novoobolele dece, što znači da skoro svaki dan jedno dete oboli od raka. U beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru leči se najveći broj dece. Porodice, koje su često u teškom materijalnom stanju nisu u mogućnosti da obezbede adekvatan smeštaj. Zato postoje Roditeljske kuće i zato su jedan od najvаžnijih projekata koje NURDOR sprovodi.

Milica Zlatić je organizovala mnogo takvih akcija i do sada je dosta pomoći prikupljeno za mnoga udruženja, ali Milica sama nije član nijednog. Sve radi dobrovoljno i volonterski. Sama je pokrenula akciju „Slatko druženje", koju danas podržava više od 30 prijatelja: poslastičarnica, pekara, medija i drugih.

- Veoma su nam važne ovakve akcije, posebno one koje poteknu od naših volontera sa idejom da na kreativan način uključe što veći broj ljudi. Nalazimo se u vremenu koje je teško i izazovno za sve, pa tako i za organizacije poput NURDOR-a, imajući u vidu da brinemo o ugroženoj populaciji. Zato je veoma važno da se u ovom periodu ne zaboravi na solidarnost i da postoje ljudi koji brinu o onima među nama koji ne mogu sami. Hvala Milici na tome i svim divnim ljudima koji će se odazvati njenoj akciji – rekla je Joland Korora, predsednica UO NURDOR-a.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...