Sezona kupanja na Lidu počinje 4. jula

03. July 2019
Sezona kupanja na Lidu počinje 4. jula

Kupališna sezona na plaži Lido počinje 4. jula, saopštili su iz Opštine Zemun i dodali da su i ove godine postavili pontonski most koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo.

- Plaža Lido biće na raspolaganju građanima svakoga dana od devet do 19 časova, sve do 1. septembra. Za bezbednost građana brinu čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba. Prelazak pontonskog mosta, za sve posetioce i ljubitelje Lida je besplatan. U saradnji sa nadležnim institucijama biće obezbeđeni svi uslovi za prijatan boravak na “zemunskom moru“, uređena plaža i tereni za sportove na pesku, pijaća voda i tuševi, ugostiteljski pultovi - navodi se u saopštenju Opštine Zemun.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja letnje sezone, za sve posetioce ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije “Leto na Lidu“, sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno – zabavnih sadržaja.

Takođe, tokom jula i avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, građani će u toku šetnje saznati o istorijatu ostrva, režimu zaštite prirode, biljnom i životinjskom svetu, brojnoj i raznovrsnoj ptičjoj populaciji, posebno o orlu belorepanu i autohtonim i invazivnim biljnim vrstama.

Ratno ostrvo vodom razdvojeno od urbanog jezgra prestonice Srbije pruža svakom posetiocu nesvakidašnji doživljaj.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...