Senta dobila muzej čokolade

14. July 2020
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Turistička ponuda u Opštini Senta bogatija je za još jednu atrakciju. Reč je o Muzeju čokolade koji se nalazi u centru grada. Ova jedinstvena postavka vodi posetioce kroz istoriju proizvodnje jednog od omiljenih slatkiša. Ona je, prema procenama stručnjaka, bila zastupljena u Južnoj Americi još u vreme prvih civilizacija. Istoričari kažu da su u čokoladi uživali kraljevi i aristokratska elita Inka, Maja i Asteka.

Udruženje mladih preduzetnika Vojvodine pomoglo je jednom od svojih članova da otvori Fabriku za ručnu izradu čokolade, kao i Muzej čokolade.

Ova originalna postavka postala je deo turističke ponude Opštine Senta, kaže Sebastian Stantić, jedan od osnivača Udruženja.

- Možete da vidite način proizvodnje čokolade kroz istoriju, kroz razne etape kroz koje je prošla ova industrija, i možete  da vidite maketu zgrade Opštine Senta, izlivenu od čokolade - objašnjava Stantić i dodaje da je nakon posete spomen-vidikovcu posvećenom Senćanskoj bici, jednoj od omiljenih turističkih atrakcija, turisti sada mogu da "zaslade" svoj boravak u Senti u Muzeju čokolade.

Izvor: RTV

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....