Produžene prijave za nagradu Marko Polo

01. June 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

Usled situacije sa pojavom i širenjem Covid-19, doneta je odluka da se rok za prijave za drugo izdanje turističke nagrade Marko Polo produži do 30. juna 2020. godine.

Poziv za drugo izdanje turističke nagrade Marko Polo (Tourism Award Marco Polo 2020) objavljen je 17. februara i prvobitno je rok za prijave bio otvoren od 1. marta do 31. maja 2020. godine.

Za konkretnije informacije o postupku prijavljivanja potrebno je kontaktirati TCC putem e-mail adrese tcc@mfa.gov.hu.

Kako je TCC objavio na svom websajtu, traže se kandidati sa najboljim zajedničkim turističkim proizvodom Centralne i Istočne Evrope kreiranim za kineske putnike, a koji je realizovan tokom 2019.

- U ovoj pauzi možda ćete naći malo više vremena da sagledate svoju paletu proizvoda i odaberete one kružne ture po Centralnoj i Istočnoj Evropi koje ispunjavaju kriterijume za prijavljivanje za turističku nagradu Marko Polo. Pozivamo vas da se prijavite i prikažete vašu kružnu turu po Centralnoj i Istočnoj Evropi iz 2019. godine, koja ističe lokalne običaje, istoriju i kulturu, koja je obuhvatila najmanje tri države u regionu ili je usmerena na posebnost koja se može naći samo u ovom delu Evrope - navodi se u saopštenju TCC.

Na osnovu odluke donete na 4. forumu na visokom nivou o saradnji u oblasti turizma održanoj u septembru 2018. godine u Dubrovniku, Turistički koordinacioni centar zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine (Inicijativa 17+1) inicirao je ustanovljenje godišnje nagrade za turizam Marko Polo.

Koordinaciono telo za turističku nagradu Marko Polo je Turistički koordinacioni centar (TCC) sa sedištem u Budimpešti, koji djeluje pod okriljem Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....