Privredna komora Srbije dodelila nagrade za poslovnu izvrsnost "Oskar kvaliteta 2022"

10. November 2022
Banja Koviljača / Iz arhive redakcije
Banja Koviljača / Iz arhive redakcije

Godišnje nagrade za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta 2022“ dodeljene su 9. novembra u okviru Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti, koji se održava povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta. Manifestaciju je organizovala Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Ministarstva privrede Srbije i pokroviteljstvo Naftne industrije Srbije (NIS).

Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović istakao je i da je dokazano da su kompanije koje su standardizovale svoje poslovanje i najotpornije na krizu.

- Dobro za 2021.godinu, iako je bila teška, jeste što je broj izdatih sertifikata porastao za 15 odsto. Prvi put smo uradili istraživanje sa Ministartsvom privrede i Instititom za standardizaciju da vidimo koliki je efekat po kompanije koje primenjuju standarde u poslovanju i pokazalo se da je 200 kompanija reklo da im je zbog toga bolja pozicija na tržištu - rekao je Vesović.

Obraćajući se dobitnicima nagrada i učesnicima Foruma pomoćnik ministra privrede Miodrag Dugandžija istakao je da Ministarstvo privrede daje podršku ovoj manifestaciji jer je nagrada motivacija za stalno unapređenja poslovanja, a samim tim i podizanje konkurentnosti srspke privrede.

Govoreći o aktivnostima i planovima Ministarstva privrede naveo je da su Evropskoj komisiji dostavljeni fianalni nacrti strateških dokumenata za trogodišnji period.

- Nadamo se da smo time ispunili obaveze za otvaranje prvog pregovaračkog poglavlja o slobodi kretanja robe - rekao je Duganžija.

Priznanje "Šampion izvrsnosti" dobili su Nelt grupa iz Dobanovaca, kao i Specijalistička bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača, dok su izvršni direktor Nelta Robert Jenovai i direktor „Banje Koviljače“ Aleksandar Jokić lideri poslovne izvrsnosti.

Milenium tim iz Beograda nagrađen je za izvrsnost u oblastima procesi i tehnologije i rezultati poslovanja, BUCK Beograd u oblastima strategija i tržište i korisnici, a ABD-PROM Jermenovci za liderstvo i potencijale organizacije.

Priznanja dodeljuju Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE), u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministartsva privrede. Dodeljuje se profitnim i neprofitnim organiazacijama za rezultate postignute u razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti.

Privredna komora Srbije

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....