Predstavljen projekat izgradnje mosta preko Bojane koji će spajati Ulcinj sa Velipojem

09. June 2022
Ulcinj, Photo by Albert Hyseni on Unsplash
Ulcinj, Photo by Albert Hyseni on Unsplash

Projekat izgradnje mosta preko Bojane, koji će spajati Ulcinj sa Velipojem, predstavljen je juče u Ohridu. Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, ovogodišnjim budžetom je za realizaciju projekta opredeljeno oko 3,5 miliona evra, a očekuje se da će na jesen biti potpisan Memorandum o saradnji između ove dve države.

Projekat su predstavili predsednici vlada Crne Gore i Albanije, Dritan Abazović i Edi Rama tokom bilateralnog susreta na marginama Samita Inicijative Otvoreni Balkan.

- Veoma sam srećan zbog ovog projekta i ovo je nešto o čemu smo razgovarali u Tirani prošlog leta. Sada smo vrlo blizu početku realizacije ove ideje. Crna Gora je ovogodišnjim budžetom predvidela deo novca samo za izgradnju ovog mosta. Verujem da ćemo početkom septembra moći da potpišemo Memorandum o saradnji kojim bi se precizirale obaveze i jedne i druge strane - kazao je Abazović tokom prezentacije projekta.

Ovaj most, naveo je, nije važan samo zbog toga što bi se njime smanjila dužina puta koji spaja ova dva grada i dve države, već i zbog toga što ovo područje ima potencijal da bude vrlo atraktivno turističko mesto.

- Oko 34 km nedovoljno iskorišćenih peščanih plaža na tom području dve države, ima potražnju od oko 500.000 turista na godišnjem nivou. Istaknuto je da je trenutna udaljenost između Ulcinja i Velipoje oko 73km, a da bi sa izgradnjom mosta ona bila svedena na oko jedan kilometar - zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....