Povratak Rakija Festa 12. maja u Beogradu

07. May 2024
Foto: promo
Foto: promo

Rakija fest će se 12. maja smestiti u prostor koji je Beograd već ozbiljno upoznao kao „Barrel House“ dok ga poznavaoci zovu i „Beogradska urbana destilerija“ jer to i jeste. Kazan u dvorištu stvarno radi, a u mnogobrojnim burićima stvarno je rakija. Sa jedne strane najozbiljnije destilerije su potvrdile prisustvo, a sa druge strane hobisti rakijaši će se tiskati oko bine da čuju predavanja o izvoznim tržištima, budućnosti rakije i novim tehnologijama za destilaciju.

Ekipa koja stoji iza festivala već godinama se ponosno potpisuje ispod „Beogradskog noćnog marketa“, ali tu su i Festival kafe, Bar show i uopšte jedna ozbiljna posvećenost hedonizmu.

Publika će za ulaznicu vrednosti 1800 dinara dobiti celodnevno iskustvo sa uvek punom čašicom, pa ko koliko može da primi i informacija i rakije, a da ostane u finom fazonu.

„Rakija iz Rakije“, blog koji se poslednjih par godina svojski potrudio da tradiciju i znanje spoji u zdravu priču, snimaće podkast uživo na festivalu i ugostiti izlagače spremne da podele deo svojih tajni.

Da bi fest dobio na težini, uzorke prijavljenih destilerija, pošteno, kupuje organizator u prodavnicama, a stručni žiri se sastao i obavio u slepu degustaciju. Glavna nagrada se zove „Beogradski pobednik“ i potvrđuje želju organizatora da napravi beogradsku priču polazeći od toga da je prestonica najveće tržište i da Rakija Fest neće biti još jedna „…ijada“ kakve haraju Srbijom u više desetina oblasti.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...