Otvorena izložba “DIVE” u Budimpešti

21. May 2024
Foto: NTO Mađarske - HTA
Foto: NTO Mađarske - HTA

Velike svetske zvezde zadivljuju kako svojim nastupima, tako i kostimima. Ukoliko želite da zavirite u svet vrhunskih scenskih umetnika, vaša sledeća destinacija treba da bude Budimpešta. U subotu 18. maja u ovom gradu je otvorena izložba „DIVE“, koja prikazuje kostime i život kultnih izvođača poput Rijane, Adel, Bjork, Vitni Hjuston, Tine Tarner, Šer, Bili Ajliš, Marije Kalas, Edit Pjaf, Ingrid Bergman i mnogih drugih ikona stila.

U pitanju je postavka iz londonskog Muzeja Viktorije i Alberta, koju je u Engleskoj videlo preko 300.000 posetilaca. Kako dive zaslužuju samo najbolje, njihove haljine i kostimi su u Mađarskoj izloženi u Kući mađarske muzike, veličanstvenom zdanju koje je pre dve godine na takmičenju World Travel Awards osvojilo titulu vodeće nove turističke atrakcije u Evropi.

U Budimpešti se svetskim zvezdama pridružuju i slavni mađarski izvođači poput operske dive Eve Marton, glumica Lujze Blahe i Katalin Karadi, i pevačica Žuže Konč, Žuže Čerhati, Žede, Bori Peterfi i Deve. Izložba će biti otvorena do 15. septembra, a može se pogledati svakog vikenda od 10 do 18 časova.

Comments (0)

Connected news

Others
Adligat: Srpska delegacija na konferenciji na Kritu
30. May 2024
Za vikend je na Kritu od 24. do 28. maja u organizaciji Muzeja štamparstva „Janis i...
Others
Povratak Rakija Festa 12. maja u Beogradu
07. May 2024
Rakija fest će se 12. maja smestiti u prostor koji je Beograd već ozbiljno upoznao kao...
Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...