Osnovan klub prijateljstva Srbije i Malezije

25. April 2019

 Ceremonija obeležavanja početka rada “Kluba prijateljstva Srbije i Malezije” je održana 23 aprila 2019. godine u udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju ADLIGAT u Beogradu.

 
Klub, osnovan kao deo Udruženja ADLIGAT i uz podršku Ambasade Malezije u Beogradu, je neprofitna i nevladina organizacija koja za cilj ima negovanje prijateljstva između Malezije i Srbije, kao i širenje saradnje između dve zemlje, naročito u oblastima kulture, umetnosti, obrazovanja i sporta.
 
U svom uvodnom obraćanju, gospodin Viktor Lazić, predsednikudruženja ADLIGAT, je najavio da će prvi projekat kluba biti prevod antologije radova poznatih malezijskih pisaca na srpskijezik. Ovaj inicijalni projekat će biti u skladu sa proglašenjem Kuala Lumpura za UNESKO svetsku prestonicu knjige za 2020. godinu.
 
ADLIGAT takođe planira da proširi svoju zbirku knjiga i predmeta iz Malezije u cilju stvaranja važnog centra za informisanje o Maleziji u regionu.
 
Otpravnik poslova Ambasade Malezije, gospodin Nik Adi Arman se zahvalio udruženju ADLIGAT i njegovom predsedniku na prepoznavanju potencijala višedimenzionalne razmene između Malezije i Srbije i izrazio svoje čvrsto uverenje da će saradnja između kluba i ambasade imati veliku ulogu u stvaranju mosta između dve države i dva naroda koji će značajno doprineti njihovom međusobnom zbližavanju.
 
Kao simboličan gest, malezijski otpravnik poslova je donirao komplet sastavljen od luka, strela i štita iz oblasti Saravak u Maleziji zbirci muzeja ADLIGAT.
 
Ceremoniju je takođe obeležio prijem novih članova u Klub prijateljstva Malezije i Srbije, izvođenje tradicionalnih malezijskih plesova i degustacija popularnih specijaliteta malezijske kuhinje.
Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....