Održana manifestacija "4. Zimske čarolije Kopaonik 2019."

21. January 2019
Održana manifestacija '4. Zimske čarolije Kopaonik 2019.'
Održana manifestacija '4. Zimske čarolije Kopaonik 2019.'
Održana manifestacija '4. Zimske čarolije Kopaonik 2019.'

U trodnevnom druženju lepotica i čuvara srpske tradicije i običaja, povodom održavanja više događaja - "Kopaonik Fashion day", Javno snimanje serijala “Kopaoničko poselo”, izbora za "Miss kraljica snega" očestvovalo je više od 100 gostiju iz svih krajeva Srbije.

Izvršni producent manifestacije "Zimske čarolije", održane u apart hotelu "Kopaonik", bila je agencija “Favorit”, čiji je generalni direktor i vlasnik Goran Kovačević, a suorganizatori su Turistička organizacija opštine Brus i “EX-YU poslovni vodič” Beograd.

Prvi dan Čarolija bio je rezervisan za Javno snimanje serijala “Kopaoničko poselo”, čiji je autor i voditelj Goran Kovačević, a sve u cilju negovanja i očuvanja srpske tradicije i običaja, koji su se generacijama unazad prenosili s kolena na koleno. U tome su prednjačili najstariji učesnik Posela Đurin Tomislav, najbolji gajdaš sa prostora nekadašnje Jugoslavije, KUD “Veseli Banaćani” iz Zrenjanina i Dragiša Simić, zdravičar, predsednik udruženja “Prela i posela” iz Mionice, pevač narodnih pesama, autor zbirke zdravica “Zdrav Srbine moj ponosu"...

Na javnom snimanju serijala “Kopaoničko poselo”, učestvovali su još i: PG “Lazarice” iz Kruševaca, PG ”Raskovnik” iz Kragujevca, "Omorika” iz Ivanjice, MPG “Ribnica” iz Kraljeva, “Etno grupa Brus” iz Brusa, KUD ”Veseli Banaćani” iz Zrenjanina!

U okviru događaja "Kopaonik Fashion Day" održana je etno modna revija, dizajnerke Radmile Simić, iz radionice “Prela i posela” Mionica.

Drugi dan druženja, u prepodnevnim satima, bio je rezervisan za vožnju žičarom i odlazak na najviši vrh Kopaonika. Svi učesnici Čarolija imali su sreću da je osvanuo sunčan dan, tako da je poseta vrhu, na kome je u tom trenutku bilo 80 cm snega, bio pravi doživljaj.

Na izboru "Miss kraljica snega" stručni žiri kojim je predsedavao Aleksandar Rajkov iz Pule, Hrvatska, član Odbora “World Beauty Congress” doneo je jednoglasnu odluku: Za "Miss kraljicu snega 2019" izabrana je Tijana Bosanac iz Beograda, prva pratilja je Dijana Radoičić iz Beograda, a druga pratilja Tanja Tomić iz Beograda. Za miss u kategoriji "Top model" izabrana je Anđela Milović iz Čačka, za "Lice godine" Kristina Đorđević iz Niša, a za "Miss šarma" Bojana Marković iz mesta Rudovci kod Lazarevca!

Misica je u Beograd ponela i vredne nagrade: Laptop, kompjuter, dar “Ivkompjuters” Beograd, Putovanje u Italiju (Trst- Venezia-Verona) dar “Moesia sports d.o.o.“ Niš, Produženi vikend na Kopaoniku, poklon “Apart hotela MOUNT”,Kopaonik.

Specijalni gosti 4. Zimskih čarolija bili su glumac Marko Živić, pevač Ivan Gavrilović i fudbalski sudija Dalibor Đurđević. Održana je i promocija foto-monografije “Novak” o Novaku Đokoviču, autora Jovana Mirceskog, koji je pričao o okolnostima pod kojima je nastala izuzetno vredna foto-monografija i koliko je truda trebalo da ona ugleda svetlost dana!

Donatori i sponzori manifestacije su: ”Apart hotel Kopaonik”, Brzeće, domaćin svih dešavanja, ”Oblak tehnologija”,Beograd, ”Moesia sports d.o.o”. Niš, “Hladnjača Kopy food”, Budilovina, “Srebrenac product d.o.o.” Brzeće, ”Dobrodolac kop”,Brzeće, “Brzmin”, Brzeće, Restoran “Kljunac”, Vlajkovac,”Gradska kafana”, Brus, “Konak Dobrodolac” Brzeće, “Smeštaj Pahuljica” Brzeće, “Brzeće kop”, Brzeće, “Botunjac vinogradi” Donje Zleginje, Aleksandrovac, “Aparthotel MOUNT” Kopaonik, Frizerski salon “Friki” Brus, “Vila Ivanović” Brzeće, Apartmani “Vicko” Brzeće!
 
Zlatni sponzor je "Underwear 4you", Čačak, generalni sponzor “Ekoenergetika” Beograd, a pokrovitelj “Ivkompjuters” Beograd.

Tekst i foto: PRESS služba 4. Zimskih Čarolija

Comments (0)

Connected news

Others
Prvi električni parking za bicikle i trotinete u Srbiji
05. June 2021
Potpuno bezbedno mesto za parkiranje bicikala i trotineta na Kalemegdanu  ...
Others
Treći WINE GARDEN u Botaničkoj bašti - 12. i 13. juna: Vinski piknik u centru grada
29. May 2021
Botanička bašta „Jevremovac“ će po treći put biti domaćin najotmenije...
Others
Konkurs za novinarsku nagradu
„BILJANA BOSNIĆ OGNJENOVIĆ
24. May 2021
  Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ objavljuje konkurs za nagradu...
Others
Nova knjiga istoričarke Marije Petković- „POZDRAV IZ VRNjAČKE BANjE“
10. May 2021
Na predlog rešenja Komisije za izbor projekata u oblasti bibliotečko-informacione...