Održan kulinarski izazov “Italijanska kuhinja među oblacima"

22. November 2019
Održan kulinarski izazov “Italijanska kuhinja među oblacima'

Udruženje italijanskih privrednika u Srbiji Konfindustrija i avio kompanija Alitalia organizovali su u utorak 19. novembra 2019, u restoranu Credo drugu tematsku večeru pod nazivom "Italijanska kuhinja među oblacima". Večera koju je pratilo i interesantno kulinarsko takmičenje u spremanju dva italijanska jela, ove godine je bila posvećena negovanju i unapređenju poslovne saradnje Italije i Srbije kao i obeležavanju 25 godina od uvođenja Alitalijinog leta na relaciji Beograd–Rim.

Počasni gosti događaja su bili Karlo Lo Kašo ambasador Italije u Srbiji sa suprugom, Andrea Oricio, šef misije OEBS-a u Srbiji, kao i Tomaž Kavčič, jedan od najboljih kuvara današnjice. Događaju je prisustvovalo više od 100 uglednih gostiju, predstavnika srpske i italijanske privrede koji uspešno sarađuju sa kancelarijama Konfindustrije i Alitalije u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Obroci koji su služeni tokom sinoćnje tematske večere pripremani su tokom kulinarskog izazova "Italijanska kuhinja među oblacima" u kojem su učestvovala dva tima: prvi u sastavu Duško Krsmanović, osnivač kompanije Flagship, Public Affairs & Strategic Communications i Sandra Nedeljković zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. U ulozi kuvara drugog tima su se našli Nataša Vulin, Managing Director Color Press Group i Color Press Glossy, i Dejan Tonić saradnik i specijalista za projekte u okviru programa Saveta za mala preduzeća Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kulinarsko umeće su ocenjivali učesnici prošlogodišnjeg takmičenja - VIP kuvari: advokat Vlatko Sekulović i Dušica Spasić, novinarka i voditeljka televizije Pink. Predsednik žirija bio je Aldo D'Elia regionalni menadžer Alitalije. Na početku događaja prisutnim gostima su se obratili Nina Pavlova, Alitalia Area Manager Balkans countries, Patrizio dei Tos, član Upravnog odbora Konfindustrije Srbija, i Erik Košuta, predsednik Konfindustrije Srbija.

Laskavu titulu kuvara pobednika ovogodišnjeg takmičenja "Italijanska kuhinja među oblacima" su poneli Duško Krsmanović i Sandra Nedeljković a članovi drugog tima Nataša Vulin i Dejan Tonić su promovisani u članove žirija narednog takmičenja koje će se po tradiciji Konfindustrije i Alitalije održati 2020. godine. Događaj je realizovan uz podršku Vinske kuće Fantinel, Mancuso Gelati i La Vigna di Sarah.

Sinoćna večera i kulinarsko takmičenje su deo niza događaja u okviru četvrtog izdanja Nedelje italijanske kuhinje u svetu koja se održava se u Srbiji od 18. do 24. novembra u organizaciji Ambasade Italije u Beogradu. Nedelja italijanske kuhinje u svetu održava se u 110 zemalja širom sveta. Inicijativu promoviše italijansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodnih odnosa a važan deo ovogodišnje inicijative je i kampanja opštine Venecija "Doprinos za poplavljena područja" koja treba da pomogne ovom gradu koji je teško oštećen zbog velikih priliva vode.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Others
Bečki zoološki vrt 20 godina gaji velike pande
16. March 2023
Nedavno je Bečki zoološki vrt Šenbrun obeležio 20 godina saradnje u zajedničkom...
Others
Raspisan javni poziv za najlepšu fotografiju Zemuna
13. March 2023
Opština Zemun raspisala je javni poziv za izbor najlepše fotografije Zemuna za...
Others
Beograd dobija muzej posvećen ženama?
06. March 2023
Ministarka kulture i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maja Gojković...
Others
08. February 2023
Sajam suvomesnatih proizvoda "Pršutijada" održava se svake godine u prvoj...