Održan javni čas vežbanja u parku Vrnjačke Banje

11. September 2019
Foto: SB Merkur
Foto: SB Merkur

Uoči obeležavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta 9. septembra, Specijalna bolnica Merkur organizovala je javni čas vežbanja u centralnom parku, pod sloganom „Pokretom do zdravlja“. Cilj ovog događaja je promocija značaja fizičke aktivnosti za zdravlje ali i Vrnjačke Banje i Merkura kao mesta za stvaranje zdravih navika.

Park Vrnjačke Banje okupio je preko 300 ljudi, dece, đaka, studenata, gostiju i građana, radnika Merkura, članova sportskih klubova i udruženja kako bi tim činom zajedničkog vežbanja ukazali na značaj fizičke aktivnosti po zdravlje i promovisali Vrnjačku Banju.

Čas javnog vežbanja vodili su Merkurovi fizioterapeuti, koji čine bitan deo Merkurovog tima jer u modernom bloku za fizikalnu terapiju i spa centru radi oko 60 stručnih fizioterapeuta, pa je cilj ovog događaja bio istaći značaj njihove profesije u očuvanju i unapređenju zdravlja.

Cilj je bio motivisati ljude da na današnji dan odvoje malo vremena za svoje zdravlje i vežbaju sa timom Merkura, i time grade dobre navike za budućnost.

O ulozi fizioterapeuta u Merkuru, govorila je dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatrije, a vežbe je vodila Nataša Miličić, rukovodioc odeljenja fizikalne terapije, sa svojim kolegama.

Događaj je protekao u dobroj atmosferi uz vežbu i druženje, a u Merkuru se nadaju da će sledeće godine biti mnogo više vežbača, da će ovo već tradicionalno druženje u narednim godinama oboriti i svetski rekord u broju učesnika.

Već pola decencije Merkur se bavi fizikalnom medicinom, a danas, spoj tradicije, savremene dijagnostike i izuzetnog medicinskog kadra svrstavaju ovu Ustanovu u jedan od vodećih centara fizikalne medicine i rehabilitacije.

Prednosti programa rehabilitacije su lečenje uz blagotvorno dejstvo lekovitih mineralnih voda, pregledi lekara fizijatara i interniste i  fizikalne procedure koje se sprovode na najsavremenijim medicinskim aparatima uz nadzor iskusnih fizioterapeuta.

U duhu ovogodišnjeg slogana dana fizioterapeuta „Pokretom do zdravlja“, tim fizioterapeuta Merkura zajedno sa svim ostalim kolegama uspeo je da demonstrira, pokrene i podstakne ljude svih starosnih dobi da budu aktivni u svakodnevnom životu!

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....