Novogodišnji ukus fest: Dečija radost, paketići i nove neobične arome

10. December 2019
Novogodišnji ukus fest: Dečija radost, paketići i nove neobične arome

"Novogodišnji ukus fest“, festival domaće hrane i pića, predstavio je 7. decembra u Metropol Palace hotelu u Beogradu prazničnu lepezu preko 1500 proizvoda iz cele Srbije i regiona.

Program je bio u znaku predstojećih praznika ali i rođendana Ukus festa na kome je podeljena slavljenička torta svim posetiocima i učesnicima uz zabavu i prednovogodišnju atmosferu.

Na vrhuncu čarobne festivalske zabave uz veliku dečju radost, Deda Mraz je podelio novogodišnje poklone mališanima koji su došli sa roditeljima, ali i deci iz beogradskog Svratišta. Za slatkiše i slaniše u paketićima pobrinuo se Swisslion-Takovo. Sevali su blicevi fotoaparata, zujale su kamere za nezaboravne uspomene na slikanju sa Deda Mrazom.

Posetioci festivala su probali neobične i nove arome i uživali u najukusnijim sirevima, suvomesnatim proizvodima, pršutima, domaćim  kobasicama, kulenu. U specijalnim degustacijama „Novogodišnjeg ukus festa“, mogli su se okusiti, sasvim prirodni sokovi, likeri, prava domaća vina. Za novogodišnji štimung su se pobrinuli proizvođači domaćih slatkiša, pa su se mnogi zasladili džemovima, kitnikesom, kolačima, čuvenim specijalitetima iz stare dobre bakine kuhinje.

Šarenilo boja hrane i pića pretvorilo se kao čarobnim štapićem u uživanje u magijama mladog mađioničara Nikole Stanimirovića, pobednika na festivalu magije u Srbiji i u Sloveniji, od kojih je često zastajao dah.

Na novogodišnjem ukus festu, predstavljen je Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, čiji su studenti pokazali svoje umeće u kuhinjama, restoranima i hotelima sa bogatom riznicom različitih ukusa i tradicionalnim srpskim jelima.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...