Novogodišnji „Dani domaće kuhinje“ 14. i 15. decembra u Zemunu

10. December 2019

Udruženje „Hrana sa naših polja“ po šesti put organizuje manifestaciju „Dani domaće kuhinje“ 14. i 15. decembra u TC Zemun Park u Zemunu. Vrata sajma biće otvorena oba dana od 12 do 20 časova, a ulaz je slobodan.

Cilj manifestacije je promocija malih poljoprivrednih proizvođača hrane i pića, kao i način da pronađu svoje mesto na tržištu.

Brojni proizvođači iz čitave Srbije predstaviće se sa različitim proizvodima. Posetioci će moći da degustiraju i kupe po specijalnim cenama mesne proizvode, domaće kolače i štrudle, slatku i slanu zimnicu, sirupe, sokove, med i proizvode na bazi meda za jačanje imuniteta. Za one najmlađe organizatori su pripremili štandove na kojima će se nalaziti medenjaci, keksići, lizalice, čokoladice, svilene bombone, a deca će imati priliku da učestvuju i na kreativnoj radionici ukrašavanja novogodišnjih medenjaka. Profesorka biologije Sanja Despotović sa mališanima će stvarati jestive medenjake u obliku irvasa, pahuljica, sneška, deda Mraza, jelkice. Svi klinci koji dođu u subotu 14. decembra od 17 do 19 časova mogu da budu deo radne atmosfere, a na kraju se i zaslade i ponesu kući medenjak koji su sami išarali.

Podsetimo, Udruženje „Hrana sa naših polja“ do sada je organizovalo pet događaja na kojima su se predstavili proizvođači tradicionalnih domaćih proizvoda koji su nastali od organski gajenih sirovina. 

Proizvođaći koji su zainteresovani za učešće mogu da se prijave putem portala hranasanasihpolja.rs, gde se nalazi i informacije o svim izlagačima.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....