Narodni muzej: Virtuelna tura kroz izložbu o Meštroviću

18. March 2020
Image by Jan Vašek from Pixabay
Image by Jan Vašek from Pixabay

Virtuelna tura kroz izložbu "Ivan Meštrović (1883 - 1962)" dostupna je svima od na sajtu Narodnog muzeja u Beogradu, a to tek početak virtuelnih vođenja kroz riznicu Narodnog muzeja u Beogradu.

- Namera nam je da u narednom periodu u specifičnim uslovima suzbijanja zaraze korana virusom predstavimo građanima različite izložbe kroz virtuelna vođenja. Preko sajta Narodnog muzeja građani će moći da vide različite izložbe koje su postavljane u našoj instituciji kulture i na taj način oplemene vreme koje provode kod kuće - ističu iz Narodnog muzeja.

Postavka izložba koju je činilo četrdeset skulptura najistaknutijeg jugoslovanskog vajara otvorena je 17. decembra u Narodnom muzeju. Sve skulpture koje bile su izložene u Velikoj galeriji na drugom spratu centralnog muzejskog zdanja od danas su dostupne posetiocima sajta Narodnog muzeja.

Sve skulpture koje su činile izložbu potiču iz kolekcije Narodnog muzeja u kojem se čuva ukupno osamdeset radova Ivana Meštrovića, vajara čija je umetnička slava daleko prevazišla granice Jugoslavije, osnovane 1918. godine kao državne zajednice Srba, Hrvata i Slovenaca.

U Muzeju savremene umetnosti kazali su Tanjugu da na njihovom sajtu nema virtuelnih tura.

- Mi smo bili u fazi pripreme nove izložbe, ali su vanredne okolnosti prekinule taj proces. Kada ponovo budemo imali postavku u našem muzeju organizovaćemo i virtuelne turu kroz tu izložbu - izjavili su za Tanjug iz Službe za odnose sa javnošću u Muzeju savremene umetnosti.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....