Med sa zlatom i druge ukusne premijere na Prolećnom ukus festu

13. March 2019
Med sa zlatom i druge ukusne premijere na Prolećnom ukus festu

Peti "Prolećni ukus Fest“, dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 23. i nedelju 24. marta od 10 do 19 časova u Kombank dvorani u Beogradu (bivši Dom Sindikata, ulaz sa Trga Nikole Pašića). „Oseti ukus proleća“, moto je ovogodišnjeg festivala čiji ukusi i mirisi bude adrenalin i pozitivnu energiju!

Na festivalu će biti predstavljeno više od 2000 proizvoda iz Srbije i regiona.

Posetioce na Prolećnom ukus festu čekaju i nove „ukusne“ premijere! Prvi put će biti predstavljen - med sa zlatom! Pravi hit festivala su namazi sa pečurkama, tartufi, tvrdi sirevi sa do sada neviđenom kombinacijom prirodnih začina, kao i čuveni kozji sirevi iz Bosne, pripremljeni po čuvenoj narodnoj recepturi! Specijalno iz Istre, dolazi neprevaziđeno maslinovo ulje, kao i specijalne salate, a sve to uz nove ukuse fantastičnih ljutih „šmek“ začina.  U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice i paprike sa sirom. 

Posetioci „Prolećnog ukus Festa“ imaće priliku da probaju i da nabave nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera i domaćih sokova. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih  kobasica, kulena i slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu autentičnog domaćeg piva!

Zemlja gost „Prolećnog ukus Festa“ je Republika Egipat. Ukusi sa ovog podneblja donose nam tradicionalne specijalitete sa neobičnim i autentičnim aromama tog podneblja. 

„Prolećni Ukus Fest“ podržali su Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu i turizam Grada Beograda i Turistička organizacija Beograda. Specijalni gosti festivala biće ugledni privrednici iz regiona.

Ulaz na  „Prolećni ukus Fest“ je besplatan za sve posetioce, koji će pored degustacije moći i da kupe originalne proizvode iz Srbije i regiona vrhunskog kvaliteta koji se ne mogu naći u slobodnoj prodaji.

„Prolećni Ukus Fest“ biće svečano otvoren u holu dvorane u subotu 23. marta u 11 sati, u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Sekretarijata za privredu Skupštine Beograda, Ambasade Egipta i brojnih uglednih gostiju.

Drugog dana festivala, u nedelju 24. marta u 17 časova, na svečanoj ceremoniji, specijalni međunarodni žiri proglasiće i najbolje proizvođače hrane i pića u 9 različitih kategorija. Najprestižniju nagradu “Prolećnog ukus Fest-a“, specijalni „Grand Prix“ festivalske publike, osvojiće proizvod koji dobije najviše glasova posetilaca.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....