Ljiljana Rebronja dobitnica priznanja "Dama godine"

25. April 2018
Ljiljana Rebronja dobitnica priznanja 'Dama godine'

Direktorki i glavnoj & odgovornoj urednici "Turističkog Sveta" Ljiljani Rebronji, na svečanosti u restoranu "Elit" u Stadion shopping centru u Beogradu, 24. aprila uručeno je priznanje "Dama godine 2018".

Kako se navodi u obrazloženju, "ugledno priznanje Dama godine 2018, kojim se promovišu uspešne, harizmatične žene, istovremeno i dame i liderke – svaka u svojoj oblasti, ali i motivišu druge žene da hrabro istraju na putu koji su izabrale, dodeljuje se Ljiljani Rebronji zato što je život posvetila razvijanju posla za koji svi kažu da je jedinstven, jer je od nule podigla uglednu medijsku kuću koja svojim projektima utiče ne samo na unapređenje kvaliteta usluga u hotelsko-turističkoj industriji, na svest zaposlenih u toj industriji, već i na izgrađivanje njene reputacije, kao i na promociju Srbije na globalnom nivou, uključujući poslovni networking u turizmu i još mnogo toga."

Ljiljana Rebronja se ceo svoj radni vek potpuno posvećeno i sa mnogo strasti i entuzijazma bori – osim za kvalitet usluga u hotelsko-turističkoj industriji, i za ljude, pre svega – za žene koje rade u toj industriji: kao novinar, edukator, ko-autor nekoliko stručnih priručnika (Efikasno hotelsko domaćinstvo, Hostesa, Welcome to the Restaurant), autor projekta i osnivač časopisa "Turistički Svet" - prvog časopisa za savremeno hotelijerstvo i turizam u Srbiji), autor i organizator nekoliko velikih događaja za hotelsku industriju (15 godišnjih Foruma menadžera hotela, 4 Prolećna susreta menadžera hotelskih domaćinstava, 2 Wellness & Spa Festa..), autor uglednih priznanja u hotelsko-turističkoj industriji - „Ambasadori dobre usluge“, autor velikog projekta novog turističkog brenda - Kraljevske banje Srbije (pod pokroviteljstvom NJ.K.V. Aleksandra II Karađorđevića), kao i pasoša Kraljevskih banja Srbije, osnivač Grupacije menadžera hotelskih domaćinstava u Privrednoj komori Srbije (s idejom da radi na osvešćivanju žena zaposlenih u hotelijerstvu kako da se bore za svoj status i prava!), osnivač i predsednik nevladine organizacije "Ambasadori dobre usluge" i još toliko toga…  Ono najvažnije: svi projekti na kojima je rasla firma 19 godina - bili su i ostali autorski! 

Ima šezdeset i jednu godinu, ali je još uvek nosi entuzijazam s kojim je počela svoju karijeru, dobra kreativna energija, ljubav prema poslu kojim se bavi i poštovanje prema saradnicima i klijentima. Još uvek ima onaj isti žar u grudima i sunce u očima i rečima, kojima još može da zapali vatru u ljudima, vatru bez koje (u oblasti kojom se bavi) nema ni dobre turističke usluge, ni turističkog novinarstva, ni promocije turizma… 

Najveću pobedu ostvarila je, kaže, u borbi sa samom sobom, dokazujući i sebi i drugima da je zaista sve u glavi i - u srcu! Ponosi se onim što je tolike godine davala od sebe drugim ženama, saradnicima, klijentima, najbližima i potpuno nepoznatima (kroz brojne humanitarne akcije)… Zahvaljujući tome, ona je rasla i bivala sve snažnija, dajući vetar u leđa firmi i ljudima sa kojima je na bilo koji način bila u kontaktu. Već dugo sasvim pouzdano zna da je njena životna misija da ohrabruje druge, pre svega, žene i mlade ljude da se radom na sebi i na poslovnim i životnim projektima koje su postavile kao svoj cilj, ostvare kao ličnosti vredne i poštovanja i – sreće. Jer, uverena je da, kao što se znanje deljenjem uvećava, da se tako i sreća davanjem umnožava.

Urednici "Turističkog Sveta" se na pozornici pridružilo još 20 laureata, najuspešnijih žena iz Srbije, BiH, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i drugih zemalja iz našeg regiona.

Priznanje "Dama godine" je godišnja nagrada za istaknute žene iz javnog, društvenog i privrednog života - za rad, društveni doprinos i stvaralaštvo, koja ujedno podržava i promoviše ideju rodne ravnopravnosti i položaj žena u društvu.

Idejni tvorac projekta "Dama godine" i "Dama godine – region" je Dejan Pantić, predsednik Udruženja „Dete u srcu“, koje je nosilac brojnih nacionalnih i regionalnih priznanja za svoj humanitarni rad i organizaciju događaja posvećenih prevashodno promociji uspešnih žena.

Last comment

Aleksandra
Monday , 30.04.2018. 18:13h
Recommendation:
0
+
0
-
Cestitam!! Sjajno ste izdrzali sve reforme u proteklih 20 I vise godina! Samo napred!! Srdacan pozdrav iz Kanade

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....