Izložba podvodne fotografije u pančevačkom bazenu

18. April 2019

 

Ronilački klub "Svet ronjenja" na pančevačkom bazenu organizovao je izložbu podvodne fotografije. Posetiocima je obezbeđena ronilačka oprema bez koje nije moguće videti postavku.

Pre nego što su zaronili, posetioci izložbe su morali dobro da se zagreju, a oni koji prvi put rone i da prođu kratak kurs obuke ronjenja. Tek posle toga mogli su u pratnji instruktora na dnu bazena da pogledaju 20 fotografija koje su nastale u Jadranskom moru.

- Prvi put sam ronio i sve mi se svidelo. Sve ovo je nešto novo za mene i mnogo drugačije od svega što sam do sad video - kaže Mihajlo Dragićević.

- Otkrićete nove boje i oblike, jer dole postoje oblici života kojih nema na delu planete gde mi živimo - objašnjava ronilac-instruktor Mario Tišma.

Da bi napravili atraktivnu fotografiju ronioci moraju u trenutku da reaguju i da bi pod vodom ovekovečili jedan pokret ili detalj koji vide pod određenim uglom svetlosti, moraju da ulože mnogo truda:

- Ove fotografije su snimane 3 godine i to je rezultat velikog rada. Potrebno je puno sreće u ronjenju da bi se napravila dobra fotografija, ali i određena veština i kvalitetna oprema - navodi Janez Kranjc, predsednik kluba „Svet ronjenja".

Ova izložba organizuje se već tri godine u Pančevu, a organizatori imaju za cilj i da ronjenje predstave običnim ljudima više kao atrktivan, a ne ekstreman sport.

Izvor: rts.rs

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...