Izložba fotografija povodom 65 godina prijateljstva Srbije i Indonezije

20. November 2019
Izložba fotografija povodom 65 godina prijateljstva Srbije i Indonezije

Povodom 65. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Indonezije, Ambasada Republike Indonezije i Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA, u saradnji sa Galerijom ’73 na Banovom brdu, pozivaju na svečano otvaranje izložbe fotografija „Jubilej srpsko-indonežanskog prijateljstva“ u sredu, 20. novembra 2019. godine, u 18 časova u Galeriji ’73, na Banovom brdu, u Požeškoj ulici br. 83A.

Izložbu će otvoriti ambasador Republike Indonezije, Mohamed Čandra Vidja Judja, a u kulturno-umetničkom programu nastupiće članovi plesne grupe „Citra Indonezija“ iz Ambasade Republike Indonezije, koji će izvesti tradicionalni indonežanski ples, dok će vredne indonežanske ruke pripremiti tradicionalne specijalitete.

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA organizovalo je, u poslednjih četiri i po godine, više od 40 izleta po gradovima, etno selima, planinama, vodopadima, vrelima, verskim objektima Srbije, na kojima su putovali predstavnici naroda dve zemlje. Izložba fotografija „Jubilej srpsko-indonežanskog prijateljstva“ čini 65 fotografija sa tih putovanja.

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu, najveća ostrvska zemlja i treća demokratija na svetu. Sa preko 17.500 ostrva hridi i stena, više od 300 naroda, zemlja je koju seku tri časovne zone, sa velikim brojem aktivnih vulkana i bujnom vegetacijom. Indonezija je velika inspiracija za srpske turiste i poslovne ljude koji sve više posećuju ovu jedinstvenu zemlju.

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA osnovano je 2003. i ima za cilj da postane jezgro nevladinog sektora radi jačanja odnosa između dve geografski udaljene, ali kroz nedavnu istoriju bliske zemlje. NUSANTARA svojim aktivnostima pomaže uspostavljanju saradnje u oblasti socijalnih pitanja, umetnosti, obrazovanja, kulture, sporta, ali i doprinosi jačanju i razvoju političkih i ekonomskih odnosa i saradnji između Srbije i Indonezije. Tako je NUSANTARA svojevrstan „most“ za razvoj ukupnih bilateralnih veza dveju tradicionalno prijateljskih država.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....