Izložba fotografija povodom 65 godina prijateljstva Srbije i Indonezije

20. November 2019
Izložba fotografija povodom 65 godina prijateljstva Srbije i Indonezije

Povodom 65. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Indonezije, Ambasada Republike Indonezije i Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA, u saradnji sa Galerijom ’73 na Banovom brdu, pozivaju na svečano otvaranje izložbe fotografija „Jubilej srpsko-indonežanskog prijateljstva“ u sredu, 20. novembra 2019. godine, u 18 časova u Galeriji ’73, na Banovom brdu, u Požeškoj ulici br. 83A.

Izložbu će otvoriti ambasador Republike Indonezije, Mohamed Čandra Vidja Judja, a u kulturno-umetničkom programu nastupiće članovi plesne grupe „Citra Indonezija“ iz Ambasade Republike Indonezije, koji će izvesti tradicionalni indonežanski ples, dok će vredne indonežanske ruke pripremiti tradicionalne specijalitete.

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA organizovalo je, u poslednjih četiri i po godine, više od 40 izleta po gradovima, etno selima, planinama, vodopadima, vrelima, verskim objektima Srbije, na kojima su putovali predstavnici naroda dve zemlje. Izložba fotografija „Jubilej srpsko-indonežanskog prijateljstva“ čini 65 fotografija sa tih putovanja.

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu, najveća ostrvska zemlja i treća demokratija na svetu. Sa preko 17.500 ostrva hridi i stena, više od 300 naroda, zemlja je koju seku tri časovne zone, sa velikim brojem aktivnih vulkana i bujnom vegetacijom. Indonezija je velika inspiracija za srpske turiste i poslovne ljude koji sve više posećuju ovu jedinstvenu zemlju.

Društvo srpsko-indonežanskog prijateljstva NUSANTARA osnovano je 2003. i ima za cilj da postane jezgro nevladinog sektora radi jačanja odnosa između dve geografski udaljene, ali kroz nedavnu istoriju bliske zemlje. NUSANTARA svojim aktivnostima pomaže uspostavljanju saradnje u oblasti socijalnih pitanja, umetnosti, obrazovanja, kulture, sporta, ali i doprinosi jačanju i razvoju političkih i ekonomskih odnosa i saradnji između Srbije i Indonezije. Tako je NUSANTARA svojevrstan „most“ za razvoj ukupnih bilateralnih veza dveju tradicionalno prijateljskih država.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...