HVAC UVC Sterilizacioni kanal – efikasna brana za širenje virusa i bakterija kroz klimatizacione i ventilacione sisteme

02. April 2021
HVAC UVC, screnshot
HVAC UVC, screnshot

 

Inovativno rešenje za sprečavanje širenja virusa Covid 19 i ostalih poznatih virusa i bakterija kroz klimatizacione i ventilacione sisteme, dragoceno, između ostalih, i za hotelske objekte, predstavila je nedavno firma Propokan Pro d.o.o. To je rešenje 100% „made in Srbija“, prepoznato i podržano od Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. U pitanju je HVAC UVC Sterilizacioni kanal, za koji je, u okviru akcije koju je sprovelo ovo ministarstvo pod nazivom „Budi heroj“, za sprečavanja širenja i suzbijanja koronavirusa, firma Propokan Pro d.o.o. dobila priznanje, a svoje inovativno rešenje stavila na raspolaganje Republici Srbiji za vreme krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Usled učestalih pandemija na planeti Zemlji i novo nastalih bioloških rizika po zdravlje i život ljudi, kao i najava naučnika o pandemiji novog mutiranog virusa, gotovo da je sigurno da će ovo inovativno rešenje postati obavezna komponenta svakog sistema za klimatizaciju i ventilaciju.

HVAC UVC Sterilizacioni kanal je potpuno u skladu sa standardom ISO 15714:2019 - Metoda procene potrebne doze UVC zračenja za uništavanje mikroorganizmima u vazduhu koji prolaze kroz UVGI uređaje koji zrače u kanalu, i u skladu sa Sanitarnim i epidemiološkim standardima Ruske federacije - "Upotreba UV baktericidnog zračenja za dezinfekciju vazduha" - Р 3.5.1904-04.
 
Akreditovana laboratorija za ispitivanje (ISO/IEC 17025), sertifikaciono i kontrolno telo (ISO/IEC 17020), uradila je test efikasnosti HVAC UVC Sterilizacionog sistema i potvrdila efikasnost sistema u uništavanju virusa i bakterija u vazduhu, uključujući i aktuelni virus Covid 19. Testiranje je pokazalo da će konstruisani UVC sistem pružiti potrebnu dozu UVC zračenja za inaktivaciju virusa Covid 19.
 
Više informacija o ovom inovativnom proizvodu: www.propokanpro.comwww.uvcklima.com ili u prilogu.
 
 

Download documents

Comments (0)

Connected news

Others
Kako obezbediti bezbedno kupanje u doba pandemije
09. April 2021
I ove, kao i prošle godine očekuje se veća popunjenost domaćih hotela, jer se sve...
Others
U Ruskom domu uskoro izložba povodom šest decenija od prvog čovekovog leta u svemir
07. April 2021
 Čitava naša planeta bila je 12. aprila svedok događaja koji je iz korena promenio...
Others
Najlepši pejzaži Srbije od danas krase gradske autobuse
07. April 2021
Projekat „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ započinje kampanju „Zdrava priroda za...
Others
„Nebeske lestvice“ na bečkoj katedrali – simbol nade
01. April 2021
 Na katedrali sv. Stefana u centru Beča, veče pred Uskrs zasijaće prave merdevine...