Grad preuzeo Beogradsku autobusku stanicu

25. July 2022
Image by Mikele Designer from Pixabay
Image by Mikele Designer from Pixabay

- Beogradska autobuska stanica prihvatila je naš sporazumni raskid ugovora. Mi ćemo je preuzeti i završiti za par meseci, jer mislimo da je to interes svih Beograđana, izjavio je za TV B92 u emisiji Fokus gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, prenosi beoinfo.rs

On je precizirao da prihvatanje sporazumnog raskida ugovora znači da će im Grad isplatiti sav novac koji su oni uložili u protekle četiri i po godine, iako njihovom krivicom ona nije završena, s obzirom na to da je Grad Beograd dao zemlju i uradio pristupne saobraćajnice.

– To ćemo uraditi jer je reč o 700 zaposlenih o kojima njihovo rukovodstvo treba da vodi računa. Ja tim zaposlenima, koji su mene napali kada sam rekao da će se taj ugovor raskinuti, kažem da razmisle ko su njihovi rukovodioci, kako vode firmu i zašto su došli u situaciju da posle četiri i po godine nisu u stanju da sprovedu nešto za šta im je dat novac. Mi sada dajemo dodatne pare, jer mislimo da je interes Beograđana da dobiju autobusku stanicu što pre, ali isto tako jer želimo da pokažemo brigu o 700 zaposlenih koji tamo rade – rekao je gradonačelnik.

On je dodao da ima kapitalnih stvari od kojih se neće odustati, poput metroa, izgradnje velikih bulevara, saobraćajnica, kanalizacije, prečišćivača otpadnih voda, mostova. Ali, kako je rekao, ima stvari od kojih će morati da se odustane, jer su nekorisni u ovom trenutku.

On je najavio da će se već na jesen organizovati jedan jedinstveni broj na koji će građani moći da se javljaju i dobiju sve informacije koje ih interesuju.

– Ideja mi je da napravimo takozvane „gradske kuće”, kojih će biti najmanje po jedna na svakoj opštini, gde će Beograđani moći da dođu i vide koje smo im sve benefite obezbedili. Putem „beogradske kartice”, moći će da dobiju besplatne bazene, kurseve jezika, škole plivanja i to će za jednu prosečnu porodicu biti velika ušteda zato što će godišnje uštedeti više hiljada evra – najavio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je rekao da je Beograd danas sasvim drugačiji grad nego pre osam godina i da je postao prava evropska metropola.

– Beograd je ozbiljna turistička destinacija koja ima mnogo potencijala. Na tome ćemo nastaviti da radimo i da unapređujemo grad – zaključio je gradonačelnik.

Izvor: beoinfo

Comments (0)

Connected news

Others
19. May 2023
Banatski festival vina, četvrti po redu, održaće se ove godine 20. maja, u prelepom ambijentu...
Others
Digitalni vodič: Platforma koja pruža vrhunsko iskustvo gostima
16. May 2023
Kompanija Antamedia predstavlila je " Digital Guide ", digitalnu platformu za...
Others
Najspretniji svetski motociklisti pripremaju spektakl na Zlatiboru 17. maja
15. May 2023
Od 16. do 20. maja 2023. godine Zlatibor će biti ponosni domaćin Svetskog šampionata u...
Others
Dodela priznanja za Najbolji ukus Srbije
10. May 2023
„Prolećni ukus Fest“, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13....