Gitarista grupe “The Smiths” nastupa na Belgrade Beer Festu

18. June 2019
Gitarista grupe “The Smiths” nastupa na Belgrade Beer Festu

Johnny Marr, kultni gitarista i koautor najvećih hitova grupe The Smiths, će prvi put svirati u Srbiji, i to 14. avgusta na Main stage-u Belgrade Beer Festa. Marr će u okviru turneje nastupiti na najvećim evropskim festivalima, a u Beograd stiže posle nastupa na čuvenim festivalima Glastonbury i Sziget.

On je jedan od najcenjenijih britanskih rock gitarista svih vremena, tekstopisac i pevač, a posle Smiths-a, nastavio je bogatu muzičku karijeru kao član nekoliko bendova - The Pretenders, The The, Electronic, Modest Mouse i The Cribs. Gostovao je na albumima i ostvario uspešnu saradnju i sa najboljim i najzanimljivijim umetnicima današnjice, poput Oasisa, Bryana Ferryja, Talking Headsa, Pet Shop Boysa, Tom Jonesa, Pearl Jama i mnogih drugih.

Prvi samostalni album „The Messenger“ je izdao 2013. godine, a nakon samo godinu dana i drugi album pod nazivom „Playland“. Poslednji album „Call the Comet“ je snimio u svom studiju i objavio ga prošle godine. Ovaj album je „njegov lični magični realizam“. Kroz godine je uspevao da ostane muzički veoma svež i da prati modernu scenu, a opet i da stvori savršen sklad bunta i protesta sa komercijalnim indi-pankom.

Inače, vrhuncem karijere The Smiths-a smatra album “The Queen is Dead”, tako da će, pored pesama sa svojih albuma, na Belgrade Beer Festu izvesti i nekoliko najvećih hitova grupe The Smiths.

Ovo je jedini koncert Johnnija Marra na turneji za koji se ne prodaju ulaznice, jer je ulaz na Belgrade Beer Fest tradicionalno besplatan. 

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....