Festival "Kuhinje sveta" 4. i 5. aprila 2020. u Beogradu

10. March 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

Maroko, Indonezija, Vijetnam, Palestina, Tunis, Turska, Švedska i više od 70 domaćih izlagača predstaviće poznata jela, hranu i piće na festivalu "Kuhinje sveta" 4. i 5. aprila 2020. godine na Dorćol Placu.

Svi ljubitelji ukusnog zalogaja, tokom dva festivalska dana, imaće priliku da probaju tradicionalna i moderna jela iz 7 zemalja sveta, kao i namaze, džemove, slatkiše, med, začine, ulje, masline, organske proizvode, sireve, delikatese od mesa, vino i druga pića, zdrave poslastice, veganske proizvode... 

Peti međunarodni festival hrane, pića i opreme za spremanje hrane, "Kuhinje svet" posvećen je zemlji čuda – Kraljevini Maroku koja će biti zemlja – partner prolećnog festivala. Kraljevina Maroko predstaviće svoju turističku ponudu, muziku, ples, ručno rađene predmete, kulturu i tradiciju. Posetioci će moći da kupe i arganovo ulje koje se proizvodi jedino u Maroku.

Maroko – blaženstvo za dušu i sva čula

Jedna od 3 najbolje kuhinje sveta, Maroko, predstaviće se pod sloganom: Maroko – blaženstvo za dušu i sva čula. Na njihovom štandu, posetioci će moći da kupe i degustiraju najpoznatijih jela, testa i piće, kao i zanimljive poklone.

Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa, mnogobrojni predavači, nutricionisti, blogeri. Festival je i prodajnog karaktera, te će posetioci moći da kupe ulja, začine, vina, rakije, sireve, slatkiše, džemove, namaze, sokove, med i proizvode od meda i mnoge druge đakonije iz celog sveta...

Kulinari, kuvari i pasionirani ljubitelji ukusnih obroka, na festivalu će moći da  pazare i aparate, opremu i kuhinjske elemente za pripremu i serviranje hrane.

Festival je podržalo više od 30 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji.

Detaljnije informacije pogledajte na kuhinjesveta.com

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....