Festival "Kuhinje sveta" 27. i 28. juna u Beogradu

17. June 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Na međunarodnom festivalu “Kuhinje sveta” 27-28. juna 2020. godine na Dorćol Placu, izlagači iz Srbije, Švedske, Turske i Uzbekistana, predstaviće svoja jela, hranu, piće i gotove proizvode. 

Svi ljubitelji ukusnog zalogaja, tokom dva festivalska dana, imaće priliku da probaju tradicionalna i moderna jela, namaze, džemove, slatkiše, med, začine, ulje, sireve, vino i druga pića, zdrave poslastice, veganske proizvode…

Prvi festivalski dan namenjen je stranim učesnicima (27.6.), a nedelja (28.6.) je dan za predstavljanje domaće kuhinje, jela iz Srbije, folklora, kulture, narodnih rukotvorina i tribina o hrani. Festivalsku ponudu upotpuniće i mnogobrojni predavači, nutricionisti, blogeri, poznate ličnosti. S obzirom na to da je festival prodajnog karaktera, posetioci festivala mogu da kupe gotove obroke, ulja, začine, vina, rakije, sireve, slatkiše, džemove i druge proizvode.

Biće tu i namaza, proizvoda od meda, čokolade iz Srbije, turskih baklava i drugih slatkiša i raznih đakonija od više od 70 izlagača. Oba dana festivala, biće organizovan bogat program za decu i odrasle: radionice spremanja hrane, folklor, tribine o poljoprivredii zabava za najmlađe, itd. Na festivalu će se predstaviti kulinari, kuvari i pasionirani ljubitelji ukusnih obroka i blogeri.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...