Fabrike kompanije Miele nastavile sa proizvodnjom

29. April 2020
Fabrike kompanije Miele nastavile sa proizvodnjom

Nemačka postrojenja kompanije Miele nastavila su sa proizvodnjom 20. aprila. Mere zatvaranja koje su bile na snazi od 1. aprila ovim su okončane. Proizvodnja takođe otpočinje i u fabrikama van teritorije Nemačke, a u pojedinim područjima, ipak se nastavlja sa skraćenim radnim vremenom. Prethodnih nedelja kompanija Miele je preduzela sve mere predostrožnosti kako bi za svoje zaposlene osigurala najbolje moguće mere zaštite od korona virusa po povratku na posao. Primera radi, za sve lokacije su obezbeđene maske.

Kompanija je privremenu obustavu proizvodnje obrazložila prekidom u lancu snabdevanja i naglim padom prodaje usled zatvaranja maloprodajnih objekata. „Situacija je donekle olakšana za dobavljače, ali ovo ne znači da je stabilna. Nastavićemo sa proizvodnjom, a planovi će biti kreirani za desetodnevni period. Stoga se ne može isključiti skraćeno radno vreme pojedinih fabrika i proizvodnih područja. Suočeni smo sa veoma dinamičnom situacijom širom sveta, koju karakterišu brojne nesigurnosti“ rekao je Stefan Breit, izvršni direktor za tehnologiju Miele Grupe i dodao: „Kako je mnogim trgovcima dozvoljeno ponovno otvaranje prodavnica, nadamo se povećanju tražnje“.

Skraćeno radno vreme i dalje je na snazi u pojedinim odeljenjima uključujući administraciju i područja sa javnim pristupom (izložbeni prostori, Miele muzej). Koja odeljenja su i do koje mere pogođena, biće prilagođavano na nedeljnom nivou. Ipak, sve usluge značajne za trgovinu i kupce su garantovane. Ovo uključuje logistiku i telefonsku službu za korisnike, kao i profesionalnu terensku korisničku podršku. Serviseri redovno održavaju opremu za dezinfekciju i sterilizaciju, kao i mašine za pranje veša u bolnicama i staračkim domovima, pomažući da ovi objekti mogu nastaviti sa radom.

Kako bi obnovila proizvodnju, kompanija je obezbedila maske za sve radnike, ali ih je istovremeno zamolila da ponesu i svoje maske, ukoliko su im dostupne. Nošenje maski u Nemačkoj je dobrovoljno, a Miele prati preporuke nemačkih vlasti u ovom pogledu. Paneli od pleksiglasa su postavljeni na radnim stanicama kod kojih postoji fizička blizina sa drugima. Samostalna pomagala omogućuju da vrata budu otvorena podlakticom ili laktom. Osigurano je i više sredstava za dezinfekciju i pružene informacije o higijenskim merama predostrožnosti. Miele je uveo stepenaste promene smene, tako da se na početku i na kraju rada sreće manje zaposlenih.

Pre nekoliko nedelja, kompanija je već kreirala pravne i tehničke mogućnosti za rad od kuće širokog obima. Ovo se pokazalo uspešnim i nastaviće se sa ciljem smanjenja kontakata u kancelariji. Miele podržava roditelje u ovoj teškoj situaciji kada su zatvoreni centri za dnevnu negu, nudeći fleksibilno radno vreme kada god je to moguće. Osim toga, kompanija nudi slobodne dane u slučaju nedostupnosti adekvatne brige o deci, u skladu sa dogovorom između zaposlenih i sindikata u Nemačkoj.

Kada su u pitanju Miele Showroom-ovi u Srbiji, u skladu sa aktuelnim smernicama Vlade Republike Srbije, prodajni objekti u Balkanskoj 2 i Bulevaru Zorana Đinđića 64a radiće pridržavajući se svih mera zaštite. O izmenama radnog vremena možete se informisati putem sajta kompanije, naloga na Facebook-u i Instagram-u i telefonskim putem. Ukoliko niste u prilici da posetite Miele Showroom, možete zakazati i video prezentaciju pozivom na telefon +381 11 2277111. 

Comments (0)

Connected news

Others
Muzej Nikole Tesle u staroj zgradi termocentrale na Dorćolu
29. September 2020
Ukoliko Vlada Srbije prihvati predlog Grada Beograda, stara zgrada termocentrale na Dorćolu...
Others
Miroljub Aleksić, predsednik „Alko Grupe“, dobitnik nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ za životno delo
28. September 2020
  U okviru projekta "Put ka vrhu", u Arheološkom parku Viminacijum, 25....
Others
Karavan za klimu 3.0- Mali korak za čoveka, veliki za prirodu
25. September 2020
Karavan za klimu je projekat koji je 2018. godine osmislio Francuski institut u Srbiji, a koji...
Others
Vikend magičnih ukusa: Nova ekskluzivna premijera aroma
25. September 2020
Ukus Fest i šoping centar Stadion nastavljaju da podržavaju domaće poljoprivredne...