Deseti međunarodni festival joge 10. i 11. avgusta na Adi Ciganliji

02. August 2019
Deseti međunarodni festival joge 10. i 11. avgusta na Adi Ciganliji

U organizaciji Joga saveza Srbije, 10. i 11. avgusta održaće se jubilarni 10. Međunarodni festival joge, Srbija – 2019. na beogradskoj Adi na podijumu sa tribinama (ispred restorana Jezero).

Festival joge okuplja i predstavlja različite škole joge iz čitavog sveta. Na ovogodišnjem Festivalu učestvovaće Joga klubovi iz 42 grada Srbije, a očekuju se i gosti i učesnici iz inostranstva. Joga klubovi će u programu predstaviti različite stilove joge kao što su: Art joga Similiris, Joga za zdravo starenje, Joga za zaposlene, Joga za decu, Joga u pripremi trudnica za porođaj, Joga hormonalne ravnoteže, Joga za muškarce...

Svečano otvaranje 10. Međunarodnog festivala joge – Srbija 2019. održaće se u subotu 10. avgusta sa početkom u 18h. Festival joge otvoriće studenati Međunarodne joga akademije iz Beograda joga performansom, kojem će se pridružiti učesnici i posetioci festivala. Ulaz na festival joge je slobodan. Joga je sve popularnija i sve više prisutna u našoj svakodnevici, jer pomaže očuvanju i poboljšanju psiho-fizičkog zdravlja. Joga preporučuje svakodnevnu negu telesnog zdravlja joga asanama (položajima), tehnikama disanja (pranajama), tehnikama koncentracije, tehnikama relaksacije, ali i negu u drugim oblastima života. Joga afirmiše usvajanje zdravog životnog stila tj. negovanje i oplemenjivanje emotivne, intelektualne i socijalne dimenzije života.

Joga je disciplina samorazvoja. Joga pronalazi primenu u svim oblastima svakodnevice. Danas su tehnike joge prisutne u psihoterapeutskim metodama. Koriste se i kao sredstvo za postizanje vrhunskih rezultata u sportu i umetnosti. Značaj praktikovanja joge sve više se ogleda i u rezultatima koji se postižu u radu sa decom sa posebnim potrebama i osobama trećeg doba. Joga podstiče fizičko zdravlje, normalizuje aktivnosti fizioloških sistema, pomaže u uspostavljanju emocionalne ravnoteže, podstiče kreativno izražavanje, jača stvaranje oslonca u sebi, usmeravajući pojedinca ka otkrivanju unutrašnjih potencijala koji ga povezuju sa smislom.

U Srbiji je joga praksa obuhvaćena zakonskim propisima o sportu, ali i u zakonskim aktima koji je opredeljuju kao pomoćnu zdravstvenu metodu.

Suorganizatori festivala su Vojvođanski joga savez i Beogradski joga savez, a pokrovitelj Evropska joga federacija. Ulaz na festival je slobodan.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....