Besplatan ulaz za dame u Narodni muzej 8. marta

06. March 2019

Povodom međunarodnog Dana žena, 8. marta od 13 do 15 časova, Narodni muzej u Beogradu organizuje druženje uz razgovor u Atrijumu Narodnog muzeja pod nazivom "Narodni muzej sugrađankama". Tog dana, ulaz za dame u Narodni muzej i Muzej Vuka i Dositeja biće besplatan.

Sa namerom da i ove godine pokloni nešto posebno ženskom delu populacije za Dan žena, Narodni muzej nastavlja aktivnost koju je započeo pre sedam godina. U centralnoj zgradi Narodnog muzeja biće oraganizovano druženje sa sugrađankama tokom dva prijatna sata.

Uz razgovor, kafu i druženje sa članicama kolektiva Narodnog muzeja angažovanih na različitim muzejskim poslovima, pored mogućnosti za neposrednije upoznavanje i razgovor, biće organizovano i dodatno stručno vođenje u 14 časova za zainteresovane sugrađanke i gošće Beograda.

- Biće nam zadovoljstvo da čujemo od posetiteljki neke njima značajne priče koje se odnose na društveni položaj i prava žene. Podsećajući se zanimljivih prošlosti u autentičnom izložbenom prostoru sa jedinstvenim eksponatima, moći ćemo da ih uporedimo sa savremenim temama - navodi se u saopštenju Narodnog muzeja.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....