Beogradski noćni market prvi put kod "Cvetka"

08. June 2018
Beogradski noćni market prvi put kod 'Cvetka'

Muzičko-gastronomski festival „Beogradski noćni market”, pod sloganom „BNM kod Cvetka”, po prvi put biće održan na pijaci „Zvezdara” 15. juna, od 18 do 24 časa, saopštavaju iz JKP „Gradske pijace”.

Posetioci manifestacije imaće prilike da uživaju u modernom i prijatnom ambijentu, imajući u vidu da je ovo prva pijaca na kojoj su ugrađeni reflektori koji u večernjim satima obasjavaju pijacu u raznim bojama i omogućavaju poseban doživljaj prilikom kupovine.

Na „Beogradskom noćnom marketu kod Cvetka” predstaviće se više od 150 kreativnih izlagača, među kojima se posebno izdvajaju „šampioni” beogradskih pijaca, zanatlije, dizajneri i ugostitelji sa svojim proizvodima i ukusnim specijalitetima. Pored kupovine najkvalitetnijih proizvoda, ono što ovu manifestaciju čini jedinstvenom je zanimljiv muzički program i odlična atmosfera.

Iako je zvaničan naziv ove pijace „Zvezdara”, svi je znaju kao „Cvetkova pijaca” ili kao pijacu „Kod Cvetka”. Za dugovečnost ovog u narodu odomaćenog imena zaslužan je Cvetko Jovanović koji je 1902. godine u blizini otvorio čuvenu kafanu poznatu kao „Cvetkova mehana”.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....