Beograd oslobađa noćne klubove plaćanja zakupa na godinu dana

11. March 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Gradsko veće Beograda donelo je odluku da noćne klubove, koji obavljaju delatnost isključivo noću, oslobodi plaćanja zakupa u periodu od 1. aprila ove godine do 31. marta naredne godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

- Apelujemo na druga pravna i fizička lica koja su vlasnici prostora u kojima se u zakupu nalaze noćni klubovi da učine isto. Na ovaj način pomoći ćemo onima koji ne rade već godinu dana da prežive krizu, da ne otpuste zaposlene i da, kada se sve mere ukinu, ponovo počnu da rade - rekao je Vesić.

Gradsko veće Grada Beograda donelo je i odluku kojom se omogućava da bašte ugostiteljskih objekata budu postavljene na parking-mestima u skladu sa uslovima koje predviđa zakon, te da ona bude produžena do 31. decembra ove godine.

Pre dve godine Grad Beograd zabranio je postavljanje bašti ugostiteljskih objekata na Vračaru na parking-mestima. Zbog teške situacije u kojoj su se našli ugostitelji usled epidemije virusa kovid-19, ova odluka je promenjena 1. jula prošle godine i ponovo je dozvoljeno postavljanje bašti na parking-mestima do 31. decembra prošle godine. Važenje ove odluke sada je produženo i tokom 2021. godine.

- Na ovaj način dodatno pomažemo kompanijama koje se bave ugostiteljstvom da opstanu u vremenu epidemije, kao i da građani sede u baštama, na otvorenom, umesto u zatvorenom prostoru - rekao je Vesić.


Izvor: eKapija
 

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...