Beč među najsigurnijim gradovima

09. June 2020
Karlova crkva (Karlskirche) © WienTourismus/ Christian Stemper
Karlova crkva (Karlskirche) © WienTourismus/ Christian Stemper

Portal za putovanja „European Best Destinations“ uvrstio je Beč među 20 najsigurnijih turističkih destinacija kada je reč o pandemiji COVID-19.

- Visoki standardi po pitanju bezbednosti i čistoće pozicioniraju Beč već godinama među omiljene turističke destinacije, tim pre u vreme pandemije korona virusa - rekao je direktor Bečkog turizma Norbert Ketner.

Jedna za drugom evropske zemlje otvaraju polako svoje granice, hotele i avio-linije. Turistima željnim putovanja koji ne znaju kuda bi otputovali i koje bezbednosne mere važe u pojedinačnim zemljama i regionima podršku pruža portal „European Best Destinations“.

Na ovom internet portalu nedavno je objavljena lista 20 najsigurnijih destinacija Evrope, koje su najmanje pogođene virusom korona, koje su preduzele dovoljno sigurnosnih mera i raspolažu odgovarajućom zdravstvenom infrastrukturom. Beč je jedna od retkih metropola koja je uspela da bude uvrštena u ovu listu.

Obrazloženje portala: Beč tokom čitave godine posećuju turisti koji traže sigurnu i mirnu destinaciju. Stopa krivičnih dela u austrijskoj prestonici je tri puta niža od svih drugih glavnih gradova u Evropi. Sa brojnim parkovima i ekološkim prevoznim sredstvima Beč je grad sa najboljim kvalitetom života u Evropi i predstavlja pravi kompromis za ljubitelje gradskih destinacija i ljubitelje prirode.

Početkom juna Bečki turizam je započeo kampanju „Put oko sveta u Beču“ koja je namenjenabudućim turistima izAustrije, Nemačke i Švajcarske. Ova kampanja treba da motiviše turiste koji su posle izolacije željni kulturnih dešavanja.

- Beč je najveće „preduzeće“ iz oblasti kulture u Austriji, metropola sa najboljim standardima, i ima sve što je potrebno za bezbedan i raznovrstan odmor - istakao je Ketner.

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....