Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije

21. November 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara jedan osećaj ispunjenosti. Bakina tajna spojila je najsočnije šljive i kajsije u džemove, a zatim pažljivo dodala rakiju Pigmalion sa plantaža Eko Tamnjanica.

Ovi noviteti predstavljeni su na obroncima plantaža u selu Tamnjanica, gde se pružaju predivni pejzaži polja lavande i netaknute prirode, što je celom događaju dalo sasvim posebnu čar.

Celokupni koncept plantaža nosi pečat umetnosti, jer je stvoreno kao delo umetnika koje krije posebne majstorije. Na oko 50 hektara posađeno je lekovito bilje, lavanda, borovnice, ruže, a hektar imanja prekriven je vinogradom s četiri sorte grožđa.

- U Igrošu s puno ljubavi pravimo sve naše proizvode prema tradicionalnim recepturama naših baka. Džem od šljiva sa šljivovicom i džem od kajsija sa kajsijevačom obogaćeni su umećem spravljanja rakije koje se u našim krajevima prenosi s kolena na koleno – kaže Maja Knežević, marketing menadžerka Bakine Tajne.
Maja je istakla još jedan sjajan detalj koji ukazuje na umetnički momenat koji odlikuje Bakinu Tajnu – ručno oslikane etikete u akvarel tehnici.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...