Ambasador Egipta u Beogradu predstavio je iskustvo Egipta u pošumljavanju i melioraciji u okviru kampanje “Zelena Srbija”

11. January 2021
Image by annca from Pixabay
Image by annca from Pixabay

Ambasador Egipta u Beogradu, Amr Alguvejli, učestvovao je u kampanji „Zelena Srbija“, na kojoj je odabrana grupa diplomata pozvana da sponzoriše pošumljavanje jedne od 10 lokalnih opština, s ciljem edukacije građana i poslovnog sektora o značaju očuvanja životne sredine i biološke raznovrsnosti.

Alguvejli je u svom govoru na konferenciji za štampu predstavio inicijative Ministarstva životne sredine Arapske Republike Egipat u pošumljavanju i povećanju broja zelenih površina, uključujući Kampanju „Ozeleni”, kao i dostignuća Ministarstva poljoprivrede u proširenju i očuvanju poljoprivrednog zemljišta. Ova kampanja je imala za cilj i želju da Srbija razmeni bilateralna iskustva sa zemljama koje učestvuju u njoj.

Ambasador Egipta zasadio je simbolično drvo prijateljstva sa gradonačelnikom grada Zaječar, Boškom Ničićem, tokom njegove posete gradu. Alguvejli je rekao da se na sastanku govorilo kako o ekonomskoj saradnji u oblasti poljoprivrede, tako i o kulturnoj saradnji, imajući u vidu da se razgovaralo o pionirskom iskustvu Egipta u osvetljavanju arheoloških nalazišta kroz emisiju „Zvuk i svetlost“, kao i mogućnost njihove upotrebe u Gamzigradu i osvetljavanju Feliks Romulijane, koja se nalazi na UNESKO-voj listi Svetske baštine.

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...