"Testival #5" - 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce

13. October 2022
Photo by Syed F Hashemi on Unsplash
Photo by Syed F Hashemi on Unsplash

"TESTIVAL #5" se održava u Domu omladine Beograda kao jedinstveni događaj koji je idealni spoj kulinarskih radionica i prodajne izložbe malih poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača zdrave hrane.

Sve posetioce sa plaćenim ulaznicama očekuju sjajni pokloni – najsrećniji će konkurisati za jedan frižider "Kandi" i dve mikrotalasne rerne "Kand", a "Epson" poklanja jedan štampač. "Cepter" profesionalci će pokazati kako pita može da se ispeče za samo 15 minuta u jednom tiganju, a deliće i vredne poklone: tepsiju za lazanje i pite od inoksa, set laserskih noževa i pleh za picu od inoksa. Prvih 200 posetilaca oba dana dobiće uz ulaznicu i paket brašna za burek.

Na "TESTIVALU" se očekuje nastup 7 veličanstvenih šefova: šefovi dr Milica Aleksić i Nebojša Veselinović, Kaja GASTRONOMAD, šef Vlajko Pešić, šef Milan Đorđević, šef Milijan Stojanić, Dejan Ilić karving majstor... A majstor bureka Vladimir Popović, prikazaće poseban „burekov let“, tj. kako razvlači testo za burek.

Pažnju posetilaca privlačiće TO Ražanj sa „Ražanjskim čarolijama“ i tombolom, a dr Biljana Đorđević će predstaviti svoju knjigu „Ražanjsko crepuljarstvo“.

Prodajna izložba vam predstavlja male proizvođače hrane iz Srbije sa bogatom ponudom zdrave, organske hrane i prozvoda, koju ne možete kupiti svaki dan na beogradskim pijacama ili u marketima.

Na "TESTIVALU #5", po prvi put će biti organizovano „TESTIRANjE #1, TESTIVAL za poslovna interesovanja“, sa raznim interesantnim predavanjima za male prehrambene proizvođače, kao konsultansku pomoć u njihovim poslovnim poduhvatima.

I na ovom TESTIVALU biće održan diskusioni panel, oba dana, a ovog puta sa temom „Zdrava hrana?“, a učesnici će sa svim prisutnima podeliti svoja mišljenja o zdravoj hrani, iz različitih profesionalnih i ličnih uglova.

Najbolji izlagač i najbolji proizvod TESTIVALA #5, kao i dobitnici svih vrednih nagrada, biće proglašeni u nedelju, 16. oktobra, u 19 časova.

"TESTIVAL #5" se organizuje u Domu omladine Beograda, 15. i 16. oktobra 2022. godine. Biće otvoren za posetioce od 10.00 do 20.00 časova. Ulaznica za događaj uključuje obilazak, kupovinu i degustaciju na prodajnoj izložbi, prisustvo na svim radionicama i pratećim programima, kao i učešće u poklon-igri. Deca u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz. Svečano otvaranje je predviđeno u subotu 15. oktobra u 11.30 sati.

"TESTIVAL #5" se tradicionalno održava uz podršku Turističke organizacije Srbije i nalazi se u zvaničnom kalendaru događaja TOS za 2022. godinu.

Tema radionica je "Burek - Na burek možeš da računaš uvek!"

Svi detalji o festivalu su dostupni na sajtu testival.rs

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....