"Testival #5" - 7 veličanstvenih kuvara i sjajni pokloni za posetioce

13. October 2022
Photo by Syed F Hashemi on Unsplash
Photo by Syed F Hashemi on Unsplash

"TESTIVAL #5" se održava u Domu omladine Beograda kao jedinstveni događaj koji je idealni spoj kulinarskih radionica i prodajne izložbe malih poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača zdrave hrane.

Sve posetioce sa plaćenim ulaznicama očekuju sjajni pokloni – najsrećniji će konkurisati za jedan frižider "Kandi" i dve mikrotalasne rerne "Kand", a "Epson" poklanja jedan štampač. "Cepter" profesionalci će pokazati kako pita može da se ispeče za samo 15 minuta u jednom tiganju, a deliće i vredne poklone: tepsiju za lazanje i pite od inoksa, set laserskih noževa i pleh za picu od inoksa. Prvih 200 posetilaca oba dana dobiće uz ulaznicu i paket brašna za burek.

Na "TESTIVALU" se očekuje nastup 7 veličanstvenih šefova: šefovi dr Milica Aleksić i Nebojša Veselinović, Kaja GASTRONOMAD, šef Vlajko Pešić, šef Milan Đorđević, šef Milijan Stojanić, Dejan Ilić karving majstor... A majstor bureka Vladimir Popović, prikazaće poseban „burekov let“, tj. kako razvlači testo za burek.

Pažnju posetilaca privlačiće TO Ražanj sa „Ražanjskim čarolijama“ i tombolom, a dr Biljana Đorđević će predstaviti svoju knjigu „Ražanjsko crepuljarstvo“.

Prodajna izložba vam predstavlja male proizvođače hrane iz Srbije sa bogatom ponudom zdrave, organske hrane i prozvoda, koju ne možete kupiti svaki dan na beogradskim pijacama ili u marketima.

Na "TESTIVALU #5", po prvi put će biti organizovano „TESTIRANjE #1, TESTIVAL za poslovna interesovanja“, sa raznim interesantnim predavanjima za male prehrambene proizvođače, kao konsultansku pomoć u njihovim poslovnim poduhvatima.

I na ovom TESTIVALU biće održan diskusioni panel, oba dana, a ovog puta sa temom „Zdrava hrana?“, a učesnici će sa svim prisutnima podeliti svoja mišljenja o zdravoj hrani, iz različitih profesionalnih i ličnih uglova.

Najbolji izlagač i najbolji proizvod TESTIVALA #5, kao i dobitnici svih vrednih nagrada, biće proglašeni u nedelju, 16. oktobra, u 19 časova.

"TESTIVAL #5" se organizuje u Domu omladine Beograda, 15. i 16. oktobra 2022. godine. Biće otvoren za posetioce od 10.00 do 20.00 časova. Ulaznica za događaj uključuje obilazak, kupovinu i degustaciju na prodajnoj izložbi, prisustvo na svim radionicama i pratećim programima, kao i učešće u poklon-igri. Deca u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz. Svečano otvaranje je predviđeno u subotu 15. oktobra u 11.30 sati.

"TESTIVAL #5" se tradicionalno održava uz podršku Turističke organizacije Srbije i nalazi se u zvaničnom kalendaru događaja TOS za 2022. godinu.

Tema radionica je "Burek - Na burek možeš da računaš uvek!"

Svi detalji o festivalu su dostupni na sajtu testival.rs

Comments (0)

Connected news

Others
U pripremi izložba
29. March 2023
U cilju podizanja svesti o ulozi i značaju Saveta Evrope i isticanju principa i vrednosti koje...
Others
U bečkom muzeju dela okačena ukoso
22. March 2023
Muzej Leopold u Beču je okačio odabrana dela Klimta, Šilea i drugih umetnika ukoso kako...
Others
Bečki zoološki vrt 20 godina gaji velike pande
16. March 2023
Nedavno je Bečki zoološki vrt Šenbrun obeležio 20 godina saradnje u zajedničkom...
Others
Raspisan javni poziv za najlepšu fotografiju Zemuna
13. March 2023
Opština Zemun raspisala je javni poziv za izbor najlepše fotografije Zemuna za...