Zepter u septembru započinje renoviranje hotela Zvezda - I Švajcarija dobila vlasnika

05. April 2017

Kompanija "Zepter" namerava da u hotel "Zvezda 1" u Vrnjačkoj Banji, koji je platila 1,4 miliona evra, uloži još 10 miliona evra, renovira ga i podigne kategoriju.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da su zadovoljni što je "Zepter" kupio "Zvezdu", jer su i pre prodaje od kompanije dobili pismo sa garancijama i visinom sredstava koje bi uložila u hotele. Prema Đurovićevim rečima, plan je da se pred kraj letnje sezone, krajem septembra 2017, hotel "Zvezda" potpuno zatvori, i da se renovira do proleća 2018. godine.

- Zadovoljni smo jer smo uspeli da pronađemo zajednički interes. I ove godine će biti aktuelna turistička sezona u Vrnjačkoj Banji koja se odnosi na kongresni turizam, seminare i radničko-sportske igre, a koja donosi desetine hiljada noćenja godišnje, jer će se rekonstrukcija Zvezde vršiti uporedo - istakao je Đurović, napominjući da je kongresna sala u "Zvezdi 1" jedna od najvećih u Srbiji i da prima oko 1.200 ljudi.

Hotel "Zvezdu 1", koja se nalazi na samoj Promenadi u Vrnjačkoj Banji i najvrednija je imovina HTP "Fontane" koja je u stečaju, kupila je firma "Centrotextil", čiji je vlasnik biznismen Filip Cepter.

Pored "Zvezde" prodat je i kafe "Švajcarija", koji se takođe nalazi na glavnom šetalištu u Vrnjačkoj Banji, preko puta "Zvezde". Ovaj objekat kupila je za oko 910.000 evra firma "Aciko-komerc" iz Kraljeva.

- Zadovoljni smo jer smo uspeli da animiramo najveće i najjače ulagače u Srbiji. Očekujemo da već ovih dana započnu rekonstrukcije prodatih objekata, kako bi se već naredne godine podigla kategorizacija do 4 i 5 zvezdica - rekao je predsednik opštine Vrnjačka Banja.

U Vrnjačkoj Banji je u pripremi i prodaja oko 10.000 kvadratnih metara kostura hotela "Zvezda 2", koji je u sivoj gradnji i sa čijim se radovima stalo još početkom 90-ih godina, a postoje naznake da je za kupovinu ovog objekta, kao i za hotel "Fontana", takođe zainteresovana kompanija Filipa Ceptera.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...