Za četiri meseca Beograd dobio 220 novih hotelskih soba

15. May 2019
Za četiri meseca Beograd dobio 220 novih hotelskih soba

Loše vreme i kiša u Beogradu nisu odvratili turiste od posete glavnom gradu Srbije, ali bi moglo da utiče na njihovo rasploženje i količinu novca koju će potrošiti, kažu u Poslovnom udruženju hotelijera i restoratera Srbije - HORES.

Predsednik HORES-a Georgi Genov kaže za Tanjug da beogradski hoteli do sada nisu imali otkazivanja rezervacija zbog najavljene kiše ove nedelje.

- Nije proglašena vremenska nepogoda, nemamo nikakvih problema vezano konkretno za kišu. Ona utiče, činjenica, na raspoloženje turista i na to koliko će neko obići, videti, potrošiti - rekao je Genov.

Naveo je da se zato hotelijeri trude da svojim gostima ponude i neke druge aktivnosti kako bi ispunili vreme novim sadržajima.

Genov je rekao da je trenutno popunjenost kapaciteta beogradskih hotela između 65 i 70%, što je, dodaje, na prošlogodišnjem nivou.

Kako kaže, krajem meseca biće poznati precizni podaci o popunjenosti smeštajnih kapaciteta u hotelima, ali da je ona za neki procenat manja nego prošle godine, što Genov objašnjava povećanjem hotelskih smeštajnih kapaciteta u Beogradu.

- Za prva četiri meseca ove godine popunjenost je na nivou prošle godine, mali je pad, ali kad govorimo o padu radi se o stalnom povećanju smeštajnih kapaciteta - rekao je Genov i precizirao da je 2018. godine Beograd dobio 1.370 novih hotelskih soba, a za prva četiri meseca ove godine 220.

Da se nije povećao broj smeštajnih jedinica, Genov kaže da bi sada u Beogradu popunjenost hotelskih kapaciteta bila veća od 70%.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...