U Niškoj Banji krajem godine počinje rekonstrukcija dva hotela, a u planu i gradnja botaničke bašte

03. September 2021
Image by Tesa Robbins from Pixabay
Image by Tesa Robbins from Pixabay
Iako je jedna od najstarijih banja u Srbiji, nadomak prirodnih dragulja kao što su Sićevačka i Jelašnička klisura, Niška Banja godinama unazad ne može da se pohvali velikim brojem gostiju. U prvoj polovini ove godine bilo ih je svega 2.200.
 
Iz opštine Niška Banja najavljuju brojne nove sadržaje koji će, kako su kazali, privući goste u to mesto čije su lekovite vode koristili još stari Rimljani.
 
Predsednik opštine Niška Banja Dušan Živković je istakao da bi novi vlasnici hotela Srbija, Ozren i restorana Partizan krajem ove ili početkom naredne godine trebalo da krenu sa rekonstrukcijom hotela.
 
- Pored svih smeštajnih kapaciteta koji postoje trenutno u Niškoj Banji, koji nisu mali, nedostaju veliki hoteli, nedostaju hoteli sa četiri i pet zvezdica - rekao je Živković.
 
Živković je najavio i dugo očekivanu izgradnju akva-parka na zemljištu od pet i po hektara na lokaciji Lozni kalem koja se nalazi na samom ulazu u Nišku Banju.
 
- Grad je ovoga puta u budžetu predvideo sredstva za izgradnju akva-parka. To je nešto što nas ohrabruje i što će prosto otvoriti Nišku Banju za neke nove turiste, za neke nove goste - dodao je.
 
Botanička bašta, jedan je od velikih projekata koji će se u narednom periodu realizovati u Niškoj Banji. Grad Niš je za izgradnju botaničke bašte predvideo 10 hektara zemljišta, na potezu od vrtića Biser do Jelašničkog puta, kaze Živković.
 
- Taj projekat je jako bitan za Nišku Banju zato što apostrofira tu prirodu Niške Banje, tačnije apostrofira da je Niška Banja jedna prelepa eko sredina koju treba da čuvamo. Prostor koji je je opredeljen je već sam po sebi  jedna botanička bašta.
 

Izvor: Beta/eKapija  

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....