Trebinje dobija hotel u sklopu Grada sunca

19. April 2018

Trebinje uskoro dobija još jedan hotel sa četiri zvezdice i to u sklopu kompleksa Grad sunca, nove turističke atrakcije u najjužnijem gradu BiH, u koji ulaže kompanija Swisslion-Takovo. Svečano otvaranje hotela SL Panorama planirano je u subotu, 21. aprila, rekli su portalu eKapija predstavnici te kompanije na ovogodišnjem Sajmu privrede u Mostaru.

Prema rečima Maje Šćepanović, marketing menadžera u kompaniji Swisslion, hotel će imati tri sprata i 25 luksuznih soba. Enterijer će, kaže, biti vrlo zanimljiv zbog specifičnih arhitektonskih rešenja.

- Sobe nose naziv voda, vazduh i sunce, jer su takvi stilski i tematski motivi u svih 25 soba. Za specifičan enterijer, kao i za spoljašnje projektovanje hotela, bio je zadužen arhitekta Nikola Živković - kaže Šćepanović.

Dodaje da hotel nosi ime Panorama upravo zbog njegovog kružnog oblika, sa velikom terasom i kafe restoranom na krovu, odakle se pruža pogled na kompleks i grad Trebinje.

Zanimljivo je i to što će na svakom spratu hotela biti po jedan bistro, gde će se služiti jelo i piće.

Uskoro velnes centar i tereni za odbojku

U sklopu Grada sunca od juna je planirano otvaranje terena za odbojku gde će od 15. do 29. avgusta biti održan kamp Vladimira Vanje Grbića, što je zajednički projekat BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Početkom letnje sezone u funkciji će biti i velnes centar Galija, u obliku broda, koji je ujedno i rehabilitacioni centar. U ponudi će biti različite vrste masaža, kao i usluge za ulepšavanje.

Drugi sadržaji

U Gradu sunca do sada su otvoreni akva i dino park, dečija igraonica, a planirano je da celi kompleks bude na površini od 80 hektara.

U toku je gradnja sportskih terena, a osim dva terena za odbojku, previđena su i dva košarkaška i jedan teniski teren, zatvoreni bazen, multifunkcionalna sportska dvorana, te sportska hala za borilačke veštine.

- Osim terena biće izgrađeno 15 apartmana gde bi mogli biti smešteni sportisti. Osim toga, u izgradnji su još 24 apartmana iste namene, a svi bi trebalo da budu u funkciji od juna - ističe Maja Šćepanović. Grad sunca će uskoro dobiti i Varoš čaršiju, apartmansko naselje sa 160 objekata, te koloseum i malo jezero.

Luksuzne vile

Za šest luksuznih vila, čija je gradnja takođe predviđena, kompanija Swisslion traži investitora. Naša sagovornica kaže da još nije izvesno u kom pravcu bi išla ta saradnja.

- To zavisi od dogovora sa zainteresovanim partnerima. Postoji mogućnost da oni finansiraju izgradnju vila, ili da to uradi kompanija Swisslion nakon čega će biti prodate - ističe Šćepanović.

Procene su da bi svi sadržaji u sklopu Grada sunca trebalo da budu završeni tokom 2019. godine.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...