Svečano otvoren InterContinental u Ljubljani!

11. September 2017
Svečano otvoren InterContinental u Ljubljani!
Svečano otvoren InterContinental u Ljubljani!
Svečano otvoren InterContinental u Ljubljani!
Svečano otvoren InterContinental u Ljubljani!
Svečano otvoren InterContinental u Ljubljani!
Svečano otvoren InterContinental u Ljubljani!
Kompanija Delta Holding svečano je u slovenačkoj prestonici otvorila hotel InterContinental Ljubljana. Smešten u srcu grada, u neposrednoj blizini poslovnog centra i parka Tivoli, hotel raspolaže sa 165 smeštajnih jedinica, od čega je 14 apartmana. Predsednički apartman nalazi se na 19. spratu, i sa svojih 160 m2 i panoramskim pogledom na grad, obezbeđuje najluksuzniji smeštaj u Ljubljani.
 
Svaki kutak ovog hotela odiše modernom elegancijom: od prizemlja u kojem je smešten cafe Bloom lounge, preko konferencijskih dvorana, luksuznih soba raspoređenih na 16 spratova, spa centra na 18. spratu, pa sve do restorana koji se nalazi na vrhu hotela i koji pruža gostima jedinstven pogled sa terase na sve četiri strane grada.
 
Kreativni vođa restorana je italijanski šef Alfred Ruso, dobitnik Mišelinove zvezdice. Na svakih nekoliko meseci, on će menjati i prilagođavati meni sezonskoj ponudi i ukusima. Svoje bogato međunarodno iskustvo prenosi na uigranu ekipu šefova saradnika, koji će gostima hotela pružiti vrhunske gurmanske užitke.
 
Svaki predmet i svaka tkanina u ovom hotelu pažljivo su odabrani i osmišljeni, kako bi ispričali svoju priču. U svim prostorijama prepliću se detalji Ljubljane: bogati tepisi predstavljaju apstraktne linije reke Ljubljanice, a umetnička dela u svim sobama štampana su na staklenim ogledalima i prikazuju grafike gradskih znamenitosti. "Zaštitni znak" ovog hotela je kranjska pčela, čiji se motivi susreću počev od ključ-kartice, pa do hotelskih vrata.
 
U hotelu se nalazi pet višenamenskih prostora, od kojih najveća sala Emona može da primi do 300 ljudi. Na 19. spratu hotela smeštene su još dve dvorane, iz kojih se pruža pogled na Alpe i Ljubljanski zamak. Na istom spratu nalazi se i Club InterContinental, koji gostima nudi koncept "hotel u hotelu".
 
A na spratu niže, 18. po redu, prostire se Wellness centar Saruna, koji pored fantastičnog pogleda na Tivoli park i Alpe, nudi kontraprotočni bazen, tri vrste saune, masažne sobe za parove, sobe za kozmetičke tretmane, kutak za opuštanje, smuti bar i fitnes centar u kom su gostima na raspolaganju i usluge ličnog trenera.
 
Kompanija Delta Holding izgradila je ovaj hotel za 18 meseci, uloživši u njega 50 miliona evra, a zainteresovana je i za dalja ulaganja u hotele u Sloveniji, Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Tirani.
Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...