Šangaj dobija nesvakidašnji podzemni hotel do kraja 2018.

15. August 2018
Foto: ihg.com
Foto: ihg.com

Luksuzni hotel "InterContinental Shanghai Wonderland", koji će se skoro ceo nalaziti ispod nivoa zemlje - u dubokoj jami nekadašnjeg kamenoloma u jugozapadnom Šangaju, biće otvoren do kraja ove godine. Projekat razvija Shimao Grupa, a hotelom će upravljati IHG, jedna od vodećih hotelskih kompanija.

Od ukupno 18 spratova hotela, dva će biti iznad zemlje, dok će se čak 16 nalaziti ispod nivoa tla, uključujući i dva sprata koja će biti pod vodom.



Hotel će se prostirati na površini od 61.000 kvadratnih metara i imaće 336 soba i apartmana sa balkonima iz kojih će gosti moći da uživaju u spektakularnom pogledu na vodopade sa okolnih litica.

Za razliku od uobičajenog arhitektonskog koncepta visoke gradnje, ovaj hotel će se od ostalih objekata razlikovati po nekonvencionalnom korišćenju prostora ispod tla. Dopirući 88 metara ispod zemlje, hotel preoblikuje odnos između grada i prirode, pretvarajući napušteni kamenolom u čudesnu atrakciju koja će zasigurno privući veliki broj posetilaca.

Last comment

Dr Miggyy
Sunday , 18.11.2018. 14:26h
Recommendation:
0
+
0
-
Fantastičan hotel, sa 16 spratova ispod zemlje, u rudarskoj jami u Kini. Šteta što se nije setio za takvu investiciju čelnik RTB Bor, Spaskovski, on je izgradio u borskoj jami skromni kafić na 13. horizontu. Da li nove gazde će mu omogućiti da izgradi kompleks hotela u jami borskog kombinata bakra. Onda bi bio pun pogodak za reklamu Spaskovskog, a što je uništio RTB Bor, nema veze.

Connected news

Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...
Hospitality
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. January 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...