Ritz Carlton dolazi u Crnu Goru

19. September 2019
The Ritz-Carlton, Montenegro
The Ritz-Carlton, Montenegro

Kompanija Marriott International, Inc. najavila je danas potpisivanje izuzetno značajnog ugovora sa Northstar d.o.o, o dovođenju brenda The Ritz-Carlton u Crnu Goru. Prema planu koji finansira Al Yasra, The Ritz-Carlton Montenegro i The Ritz-Carlton Residences Montenegro doneće nenadmašnu eleganciju i legendarnu uslugu ovog brenda u Crnu Goru 2023. godine - navodi se u saopštenju.

- Potpisivanjem ugovora o dolasku The Ritz-Carlton-a, Crna Gora potvrđuje potražnju za našim luksuznim brendovima u ovom uzbudljivom regionu. Kombinacija spokojne, prirodne lepote zemlje i legendarnog servisa ovog brenda čini Crnu Goru savršenom destinacijom za gosta The Ritz-Carltona - izjavio je Carlton Ervin, glavni direktor za razvoj za Evropu, iz kompanije Marriott International.

Smešteni na zapadnom kraju elegantnog poluostrva Luštica, hotel i rezidencije će moći da se pohvale izuzetnim panoramskim pogledom na blistavo Jadransko more. Do lokacije će moći da se dođe automobilom za 30 minuta od međunarodnog aerodroma Tivat ili dva sata od međunarodnog aerodroma Dubrovnik.

Dizajnerski planovi za 120 elegantno opremljenih hotelskih jedinica uključuju mesta za relaksaciju gostiju, diskretno spajajući jednostavni lokalni dizajn sa savremenom tehnologijom, a sve u cilju isticanja prirodnih lepota lokacije. Projekat predviđa niske objekte koji se uklapaju u teren. Planirani sadržaji, kao što su: glavni restoran, dva specijalna restorana, plažni bar, zatvoreni i otvoreni bazen, Lido bazen sa morskom vodom, spa i fitnes centar, kao i bogato opremljeni The Ritz klubovi za decu i mlade, zablistaće u prekrasnom okruženju Jadrana.

Kompleks će imati prostore idealne za organizovanje velikih, nezaboravnih događaja na otvorenom, a za užitak gostiju se planiraju i avanturističke aktivnosti, poput brdskog biciklizma i pešačenja stazama u prirodi.

- Uspeh postignut na ovom projektu, i dovođenje legendarnog brenda Ritz-Carlton u Crnu Goru, rezultat je predanog rada svih uključenih strana, kako naše kompanije, Marriott Internationala, tako i državnih i opštinskih institucija - rekao je Mohamed Al Sager, predsednik Al Yasre.

Hotel i rezidencije planirani su kao deo projekta mešovite namene, koji će uključiti: vile, uređene vrtove, jahting klub i predivnu plažnu uvalu. Očekuje se da će The Ritz-Carlton Residences Montenegro ponuditi 180 apartmana i 48 vila. Prva faza gradnje trebalo bi da se završi 2023, a poslednja 2028. godine. Prodaja rezidencijalnih jedinica trebalo bi da počne 2020. godine.

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...