Rezervišite smeštaj i pomozite mladima u Srbiji

18. July 2018
Rezervišite smeštaj i pomozite mladima u Srbiji

Zahvaljujući Fondaciji „Ana i Vlade Divac”, koja je deo Booking.com Community programa, svi građani u Srbiji i inostranstvu dobili su mogućnost da rezervišu smeštaj za svoje putovanje putem sajta „Booking.com” i u isto vreme pomognu mladima u velikom broju opština u Srbiji.

Ukoliko se putovanje rezerviše putem linka www.booking.com/divacfoundation, 7,5% vrednosti realizovane rezervacije biće donirano mladima koji žele da unaprede kvalitet života u svojim lokalnim zajednicama, bez bilo kakvih dodatnih troškova za putnike. Prikupljena sredstva biće iskorišćena za realizaciju projekata mladih u opštinama širom Srbije u kojima je Fondacija „Ana i Vlade Divac” formirala “Divac omladinske fondove” (DOF).

Svaki “Divac omladinski fond” čini po 10 mladih ljudi iz lokalne zajednice koji biraju najbolje projekte za rešavanje gorućih problema u lokalnoj zajednici, kao što su smanjenje siromaštva, unapređenje kvaliteta života mladih, renoviranje objekata i prostora od značaja za celu zajednicu itd.

U okviru “Divac omladinskih fondova” realizovano je samo u prošloj godini 58 omladinskih projekata, a do sada ukupno 439 u više od 100 sela i gradova Srbije. Fondacija teži da kroz saradnju sa lokalnim organizacijama proširi mrežu opština u kojima se na ovaj način pruža podrška mladima. Kroz omladinske projekte, za proteklih osam godina, više od 35.000 mladih je renoviralo igrališta, sportske terene, učionice, čekaonice dečijih dispanzera, očistilo reke, organizovalo koncerte i predstave u selima i gradovima širom Srbije, a više od 200 mladih je prošlo obuke Fondacije Divac i odlučivalo o tome koji će projekti biti podržani na teritoriji njihove opštine.

Više informacija: www.divac.com

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...