Posle 15 godina kreće obnova hotela Bić u Priboju

27. November 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Hotel Bić, koji se nalazi samom centru starog Priboja, posle 15 godina zatvorenih vrata i propadanja, sada će dobiti novo ruho, ali i nove površine.

Hotel je prošle godine kupio privatni investitor Goran Despić za 17 miliona dinara, jedan od vlasnika firme Grand Story, i tada najavio ulaganje od skoro 2 mil evra. Vetar u leđa dala je i Opština koja je sada oglasila urbanistički projekat rekonstrukcije i dogradnje ovog hotela.

Radovi su, kako su lokalni mediji ove godine prenosili, u toku, a rekonstrukcija i dogradnja hotela je planirana u dve faze.

Nakon završetka rekonstrukcije i dogradnje od skoro 550 m2, hotel će ispunjavati uslove za 4*, a maksimalni kapacitet biće do 200 gostiju, sa 79 smeštajnih jedinica.

Naime, plan je da se postojeći objekat, spratnosti Su+P+3, rekonstruiše u celosti, a dogradnja objekta je projektovana u vidu tri odvojena dela koja se dograđuju naslanjajući se na postojeći objekat.

Rekonstrukcija postojećeg objekta obuhvata energetsku sanaciju objekta, rekonstrukciju fasada, zamenu spoljne i unutrašnje stolarije, te rušenje pregradnih zidova, kao i zamenu instalacija i hidroizolacije.

Dogradnjom hotel će dobiti salu za ručavanje, aperitiv bar sa natkrivenim ulazom za konferencijski deo ispod koga će biti kolski prolaz i prostor za dostavna vozila. Biće dograđena i zapadna lamela za proširenje dve sobe po etaži kroz tri sprata, a projektom je predviđena i dogradnja plitkih kosih krovova.

Takođe, novoprojektovano rešenje predviđa novo parterno uređenje oko hotela, koje podrazumeva osvežavanje postojećih zelenih površina, rekonstrukciju popločanih površina oko objekta, obezbeđivanje adekvatnih pešačkih i kolskih pristupa objektu, kao i formiranje novih paking mesta za potrebe hotela.

Obrađivač projekta je preduzeće Projekt izgradnja plus, iz Prijepolja.

Bić jedan od prvih ugostiteljskih objekta u juzozapadnoj Srbiji

Inače, hotel Bić je osnovan 1950. godine, u sklopu ugostiteljskog preduzeća Bić, kao jedan od prvih ugostiteljskih objekata u jugozapadnoj Srbiji. Raspolagao je hotelskom zgradom sa dve zvezdice, nekoliko kafana u starom i novom delu Priboja i paviljonima u Pribojskoj Banji.

Zatvoren je 2006. godine. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika čak šest puta je nudila hotel na prodaju međutim zainteresovanih kupaca, do prošle godine, nije bilo.



Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hospitality
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hospitality
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...