Pogledajte kako će izgledati luksuzni hotel na Jahorini (VIDEO)

18. February 2020
Pogledajte kako će izgledati luksuzni hotel na Jahorini (VIDEO)

Firma Galens invest zatražila je od Opštine Pale izmenu regulacionog plana (RP) za Jahorinu kako bi mogla da počne gradnju luksuznog hotela na toj planini, saznaje portal Capital.

Na licitaciji održanoj početkom jula prošle godine novosadska firma je zajedno sa fočanskom firmom Pavgord kupila devastirani hotel Jahorina za oko 1,7 miliona evra. Rok da počnu gradnju novog luksuznog hotela na istoj lokaciji ističe u julu ove godine, dok im je rok za završetak gradnje tri godine od kupovine, odnosno do jula 2022.

Pretpostavlja se da će u novi hotel Jahorina biti uloženo oko 15 miliona evra, jer je u uslovima za kupovinu devastiranog hotela kupac bio obavezan da dostavi dokaz da ima toliko novca na računu namenjenog za gradnju.

U planu je izgradnja luksuznog objekta koji će imati hotelski i apartmanski deo namenjenih za prodaju, sa više od 40.000 m2 prostora.

- Planirani hotel visoke kategorizacije imaće određen broj luks soba, igraonicu za decu, restorane, kafe bar i centralni hol, odnosno prostor koji turistima pruža svojevrsno utočište od promenjivog vremena. Komoditet smeštajnih jedinica je iznad svakog standarda i modernih trendova minimalizacije i uštede na gostima. Za posetioce će biti na raspolaganju hotelski velnes i fitnes centar koji će da ponudi spa zonu sa bazenima, teretanu, kao i mnoštvo pratećeg sadržaja - rekli su ranije za medije u Galens investu.

Galens trenutno gradi stambeno–poslovene komplekse u Beogradu i Novom Sadu, te turistički kompleks Zlatiborski biser. Ta firma je zajedno s Pavgordom kupila i akcije nekadašnje Pavlović banke, koju su preimenovali u Našu banku.

Izvor: Capital / eKapija

Comments (0)

Connected news

Hospitality
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. March 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hospitality
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. February 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hospitality
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. February 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hospitality
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. February 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum,  lifestyle  hotel,...