Počeli radovi na prvom golf terenu u Crnoj Gori

11. July 2017
Počeli radovi na prvom golf terenu u Crnoj Gori

Radovi na prvoj fazi izgradnje Luštica Bay golf terena, prvog u Crnoj Gori, već su počeli, a u pitanju je grubo oblikovanje lokacija prve četiri rupe i golf vežbališta.

- Mi smo više nego zadovoljni što možemo da saopštimo da smo preduzeli prve radove na lokaciji golf terena. Predstoji nam veoma zahtevan posao. Grubi radovi i iskopi te formiranje golf rupa trajaće oko deset meseci nakon čega će uslediti poravnavanje i finalno oblikovanje finim slojevima zemlje i finalno ozelenjavanje travnatim pojasevima. To bi, za sledeću sezonu trebalo da obezbedi objekat standardne golf akademije na dosadašnjem vežbalištu i na lokacijama prve faze razvoja golf terena -  saopštio je novinarima tokom jučerašnjeg obilaska Luštica Bay-a izvršni direktor Daren Gibson.

Prvi crnogorski golf teren u luksuznom gradu u izgradnji Luštica Bay projektovao je legendarni golfer i renomirani arhitekta golf terena Geri Plejer čiji portfolio broji preko 300 projekata u 35 država na pet kontinenata. Prilikom kreiranja jedinstvenih terena od čije lepote zastaje dah kompanija i njen osnivač poštuju životnu sredinu.

Uz vrhunski takmičarski golf teren, dve marine svetske klase, sedam luksuznih hotela, vile, porodične kuće, apartmane i Central kao žilu kucavicu i mesto jedinstvenog noćnog života i zabavu, Luštica Bay će imati sve ono što se očekuje od najboljih evropskih destinacija. Upravo će Central, prema rečima Slavice Milić iz marketinga Luštica Development, činiti administrativno i komercijalno jezgro čitavog grada planirano da ponudi najvišu koncentraciju trgovačkih, kulturnih i javnih objekata, među kojima su i medicinska ustanova i škola.

- Kao grad, Luštica Bay će imati nekoliko naselja izmedju kojih ce biti sačuvani postojeći zeleni pojasevi. Gradsko jezgro će predstavljati Luštica Bay Central kao žila kucavica kompleksa, sa planiranih do 3.5 hiljade stanovnika, od čega se predviđa oko 1000 stalnih. Luštica Bay Central će imati više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine. Gradnja će biti podeljena u sedam faza i planirano je da počne sledeće godine - saopštila je Milić.

Novinari su obišli Marina naselje kao deo kompleksa koji se razvija u zalivu Trašte gde je, nakon prvih deset zgrada useljenih u 2015. godini, tokom prvog dela ove godine izgrađeno novih 16 objekata sa 88 apartmana, čiji stanovnici polako naseljavaju kompleks. Na ključnoj poziciji šetališta uz marinu gradi se hotel Čedi Luštica Bay, kao najveći hotel sa 5 zvezdica u Boki Kotorskoj. Prema rečima Dejana Obradovića, direktora planiranja i dizajna u Luštica Development, za tri meseca od početka gradnje, konstrukcija nekoliko hotelskih objekata je već izgrađena.

- Očekujemo da će hotel biti otvoren polovinom 2018. godine. Trenutno radimo na glavnoj konstrukciji hotela. Slede fasaderski i zidarski radovi - rekao je Obradović.

Čedi Luštica Bay hotel imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima.  

Luštica Development razvija projekat novog turističkog grada Luštica Bay koji se gradi na tivatskom delu poluostrva Luštica i polako izrasta u novi centar aktivnog življenja na Jadranu. Vrednost projekta je procenjena na 1.1 milijardu evra, predstavlja jedinu „grinfild“ investiciju u Crnoj Gori i jednu od najvećih u ovom delu Evrope.
 
Izvor: SEEbiz

Comments (0)

Connected news

Hospitality
Otkrivamo: Uskoro novi hotel u Vrnjačkoj Banji – luksuzni hotel PARK, još jedan biser u lancu A hotela
24. June 2021
 Samo što nije otvoren a već se o njemu priča! Za one koji još uvek ne...
Hospitality
Miloš Ristić, šef kuhinje hotela Ramonda: Gastronomska raskoš letnjeg menija, punog bestselera
22. June 2021
U podnožju mistične planine Rtanj, kroz koju milenijumima protiče neka čudesna, moćna...
Hospitality
Open Day za novi hotel u Beogradu: Hotel Indigo Belgrade
22. June 2021
Hotel Indigo Belgrade , u sastavu hotelske porodice Delta, smešten u samom srcu grada, u...
Hospitality
Hotelske ikone: PUENTE ROMANO BEACH RESORT
07. June 2021
  Španija. Andaluzija, Kosta del Sol, Marbelja, Hotel Puento Romano. „Six...